Zo slaat een échte ondernemer zich door de crisis

18 juni 2020 08:54

Zo slaat een échte ondernemer zich door de crisis

Het is tijd om je te realiseren wat het betekent om een ondernemer te zijn. Hoe oneerlijk deze crisis ook is, risico’s horen bij het ondernemerschap. Opgeven echter niet. Het Chinese woord “crisis” bestaat niet voor niks uit de tekens “probleem” en “kans”. Dit is wat jij kan doen…

Laat het échte ondernemen beginnen

Ondernemen is nooit zonder risico. Sterker nog, zonder risico’s zou er helemaal niets aan zijn. De grootste risico’s bieden vaak de grootste kansen. Natuurlijk zijn er situaties, zoals de coronacrisis, die onze wereld totaal op zijn kop zetten en ons tot machteloos toekijken dwingen. Ondernemers hebben flinke klappen moeten incasseren. Ze zagen hun omzet verdampen, trouwe klanten bleven weg en personeel moest worden ontslagen. Op dit soort momenten sta je als ondernemer met je handen in het haar... Maar, beste ondernemer, juist in tijden zoals deze is het goed om je te realiseren wat het betekent om een ondernemer te zijn.

De ongekende kwaliteiten van ondernemers

Ondernemers werken terwijl anderen dromen, gaan door waar anderen stoppen, denken zelf na wanneer anderen volgen en durven risico’s te nemen, waar anderen opgeven. Als ondernemer ben je hier toe in staat. Met deze mindset ben je geboren. Anders zou je geen ondernemer zijn.

‘Veel van onze klanten komen niet in aanmerking voor steun van de overheid. Ook bij de banken hoeven de meesten niet aan te kloppen.’

Tijd voor veerkracht

Nu corona steeds meer onder controle is wordt het hoog tijd voor ondernemers om zich te herpakken. Bij BridgeFund merken we dat veel van onze klanten niet in aanmerking komen voor steun van de overheid. Ook bij de banken hoeven de meesten niet aan te kloppen. Niet omdat ze het niet waard zijn, maar puur vanwege de bureaucratie die elke ondernemer verafschuwt. Gelukkig zijn ondernemers het gewend om hun eigen boontjes te doppen. Hierbij een oproep om positief te blijven en te geloven in je ondernemerskwaliteiten. Spreek je creativiteit aan en creëer zelf je kansen.

Met zijn allen in de rij voor een aardbei

Aarbeienkwekers Brigitte en Jan van den Elzen zijn hier een prachtig voorbeeld van. Zij openden samen met vol enthousiasme een ‘Aardbeien Drive-in’ om hun oogst aan de man te brengen. Met enorm succes.

'Aardbeien Drive-In’ van J&B in Uden, Noord-Brabant

Zij zijn niet de enige ondernemers waar wij een voorbeeld aan kunnen nemen:

Van lunchrestaurant naar BuurtBarista

Ook horecaondernemer Jochem Keune van Antwerps Bakhuys De Volkslust moest zijn zaak sluiten, maar kwam op het ingenieuze idee om zijn busje om te toveren tot BuurtBarista. Hij lanceerde een handige bestelsite en brengt nu koffie en versgebakken brood bij je langs in Haarlem.

De BuurtBarista van de Volklust in Haarlem

‘Natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben, maar daar moet je nooit vanuit gaan. Doorzettingsvermogen wint het altijd van geluk.’

Twee prachtige voorbeelden van ondernemers die met de veerkracht en vindingrijkheid die zo kenmerkend is voor ondernemers zichzelf door de crisis werken. Natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben, maar daar moet je nooit vanuit gaan. Doorzettingsvermogen wint het altijd van geluk.

Geld voor jou om te ondernemen

Bij BridgeFund helpen we je graag aan de financiering die eventueel nodig is om je onderneming een boost te geven. Wij zijn geen bank, maar een tweezijdig online platform dat het vermogen van succesvolle ondernemers uitleent aan ondernemers die tijdelijk extra werkkapitaal nodig hebben. Op de BridgeFund manier: snel, simpel en verantwoord. Wij kijken niet naar jaarcijfers of businessplannen, maar maken gebruik van slimme technologie om je financiële situatie te analyseren. Zo weet je binnen enkele uren al wat je maximaal verantwoord kunt lenen.

Doe vrijblijvend een aanvraag en we kijken direct naar de mogelijkheden.

Julian van de Steeg

CEO & Founder van BridgeFund

BridgeFund

Daniël Goedkoopstraat 32

1096 BD Amsterdam

020 - 244 2500

contact@bridgefund.nl

www.bridgefund.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.