Podcast - Plastic soep verkleinen met kraanwater

22 maart 2024 10:55

Podcast - Plastic soep verkleinen met kraanwater

Tijdens Wereld Water Dag 2024 wordt er een kritische blik geworpen op waterconsumptie, met focus op de keuze tussen gebotteld (bron)water en kraanwater. Nederland verbruikt jaarlijks 400 miljoen liter water uit plastic flessen, maar Zereau Drinks | KRNWTR+ wil daar verandering in brengen. Door tappunten rechtstreeks op de waterleiding aan te sluiten en de winst te gebruiken voor initiatieven, zoals het opruimen van plastic afval, promoot het bedrijf kraanwater als duurzaam alternatief.

Kraanwater, vaak over het hoofd gezien, wordt onderworpen aan strengere controles dan gebotteld water. Microplastics in flessenwater en de CO2-impact van plastic flessen onderstrepen de duurzaamheidsproblemen. Uit een water tasting blijkt kraanwater vaak zelfs lekkerder.

Op Wereld Water Dag worden niet alleen de bevindingen gepresenteerd, maar ook het lekkerste en minst lekkere water van Nederland bekendgemaakt. Robert Denneman ging erover in gesprek met Babs van de Voort, CEO van Zereau Drinks | KRNWTR+.

New Business Radio Update

New Business Radio maakt speciale updates & podcasts om iedere sector te informeren. De updates worden uitgezonden op New Business Radio en de podcast wordt tevens verspreid via alle bekende podcastkanalen (o.a. Spotify & Apple Podcasts) en social media kanalen.

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er en hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze?

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders? Laat het ons weten!

De Business Update op New Business Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Hét Ondernemersbelang.

Naar alle berichten van De Radiofabriek terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.