Voorkom gedoe: auto overschrijven voor slimme ondernemers

25 april 2024 10:51

Voorkom gedoe: auto overschrijven voor slimme ondernemers

Wat de reden is waarom je een (extra) bedrijfsauto aan wilt schaffen, kan enorm verschillend zijn. Misschien dat toekomstige werknemers wat vaker de weg op moeten gaan. Of je huidige wagen is eigenlijk wel toe aan vervanging. Op het moment dat je een nieuwe auto gaat komen voor je bedrijf, is het overschrijven ervan een erg belangrijk punt van aandacht. Maar hoe weet je nu zeker dat een auto overschrijven meteen goed verloopt? In dit blog geven we je een paar handige tips waar je tijdens een auto overschrijven rekening mee kunt houden.

Je kunt direct aan de slag met het regelen van de autoverzekering na een auto overschrijven uit te hebben gevoerd

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een auto op naam zetten? Dat is toch wel dat je meteen aan de slag kunt gaan met het afsluiten van de beste autoverzekeringen voor de bedrijfsauto. Je weet op deze manier zeker dat jij - of het personeel bij jou op de werkvloer - goed verzekerd en met een veilig gevoel de weg op gaat.

Ga voor gemak en zoek een Kentekenloket in de regio van je onderneming

Een auto overschrijven hoeft gelukkig niet veel tijd te kosten. Het is dan wel een goed idee om daar goed voorbereid mee aan de slag te gaan. Ga nu bijvoorbeeld alvast een keer op zoek naar een kentekenloket in de regio waar het bedrijf is gevestigd. Hierdoor ben je een minimale reistijd kwijt en kun je het overschrijven net even wat sneller uitvoeren. En dat is wel zo belangrijk, want hierdoor kun je je weer net even wat sneller focussen op de lopende taken op de agenda van het bedrijf.

Een auto overschrijven heb je in een mum van tijd geregeld voor je bedrijf

Je hebt nu net even een wat beter beeld gekregen waar je zoal op kunt letten tijdens het overschrijven van de auto. En sta je op dit moment op het punt om een transactie voor een nieuwe auto voor het bedrijf te voltooien? Het overschrijven ervan heb je gelukkig in een mum van tijd geregeld. Zorg er dan wel altijd voor dat je de nodige documenten gereed hebt, waaronder een geldig rijbewijs. Door nu alvast in kaart te brengen welke documenten je op zak moet hebben tijdens het overschrijven, kom je bij een kentekenloket niet voor onverwachte verrassingen te staan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.