Hoe alle generaties samen meer bereiken: van boomer tot zoomer

19 maart 2024 14:14

Hoe alle generaties samen meer bereiken: van boomer tot zoomer

Hoe alle generaties samen meer bereiken: van boomer tot zoomer
Kim Jansen
Verschijnt 22 april 2024

In een tijd waarin de werkvloer wordt gekenmerkt door een unieke mix van maar liefst vijf generaties, presenteert Kim Jansen een verkenning van de uitdagingen en kansen die dit met zich meebrengt. Van de opkomst van Generatie Z tot de geleidelijke terugtrekking van de laatste Babyboomers. Het generatie-effect werpt een helder licht op de diversiteit van perspectieven en drijfveren die elke generatie kenmerkt.

Jong en oud verschillen in hun visie op werken. Ze hebben totaal andere drijfveren en ideeën over aanpak van zaken. Dit geeft problemen op de werkvloer. De kloof wordt groter, je krijgt frictie, eilandjes, verloop en verzuim. Eeuwig zonde, want generatiediversiteit is juist een prachtige kans om elkaar te versterken.

‘We kijken anders aan tegen concepten als leiderschap, work-life balance en loopbaanontwikkeling. Is loyaliteit loyaal zijn aan je werkgever of aan je eigen ontwikkeling? 25 jaar werken bij hetzelfde bedrijf, bewonderenswaardig of gebrek aan ambitie? Een sabbatical op je 29ste, prima of not done? Er is geen goed of fout, er is anders.’

Door middel van haar uitgebreide ervaring bij klanten en haar expertise op het gebied van generatiemanagement, biedt Jansen in dit boek concrete strategieën om de generatiekloof te overbruggen en een vruchtbare samenwerking tussen alle generaties te bevorderen.

Het boek nodigt lezers uit tot zelfreflectie en actieve betrokkenheid, met als doel een beter begrip van zichzelf en hun collega's te bevorderen, en zo de effectiviteit op de werkvloer te vergroten.

De auteur
Generatie-expert en sociaalpsycholoog Kim Jansen (1980) werkte jarenlang op het snijvlak van hr, trainerschap en onderzoek. Sinds 2014 is ze inspirerend spreker en senior trainer. Met dit boek spoort ze iedereen aan om het beste uit alle generaties te halen voor een future-proof organisatie.

Het generatie-effect - Hoe alle generaties samen meer bereiken: van boomer tot zoomer -  Kim Jansen

Paperback | isbn 9789024464357| € 27,50
E-book | isbn 9789024464364 | € 21,95

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.