Vier belangrijke aandachtspunten waar u op moet letten bij het kiezen van een nieuwe pinautomaat

2 mei 2024 14:11

Vier belangrijke aandachtspunten waar u op moet letten bij het kiezen van een nieuwe pinautomaat

Heeft u een onderneming waar u betalingen via een pinautomaat ontvangt? Dan kan het zijn dat uw pinautomaat op een bepaald moment toe is aan vervanging, omdat bijvoorbeeld de certificering verloopt of omdat hij stuk is. Een andere mogelijkheid is dat u wilt uitbreiden en meerdere toestellen nodig heeft.  Maar hoe kunt u het beste een nieuwe pinautomaat uitkiezen? Wij zetten de vier belangrijkste aandachtspunten bij de keuze op een rij:

1. Vergelijk tarieven

We kunnen er niet omheen, maar prijs blijft een belangrijke factor bij de aankoop van een pinautomaat. Kijk daarbij niet alleen naar de aanschafprijs, maar ook naar de tarieven voor transacties. Veel bedrijven promoten toestellen met een lage aanschafprijs, maar rekenen vervolgens hoge tarieven voor het verwerken van transacties. Vergelijk daarom van tevoren de tarieven per pintransactie. Ook voor alle uiteenlopende manieren van betalingen. Naast pin worden er ook creditcardbetalingen gedaan. Diverse pinleveranciers rekenen hiervoor verschillende tarieven. Het loont dus om te kijken welke optie het beste bij uw onderneming past.

2. Kies het juiste type voor uw onderneming en branche

Er zijn pinapparaten in alle soorten en maten. Zo is er voor iedere type bedrijf of branche wat wils. In de horecabranche wordt veel gebruik gemaakt van een pinapparaat wat gekoppeld kan worden met een bestelsysteem. Daarnaast moeten de toestellen geschikt zijn om betalingen op het terras te ontvangen. Veel horecaondernemers kiezen daarom bijvoorbeeld voor lichtgewicht toestellen. Een winkelier gebruikt vaak weer een ander type apparaat wat vaststaat op een balie. Niet alleen het gewicht, maar ook de batterijduur is vaak belangrijk om voor een bepaald toestel te kiezen.

3. Welke betaalmethoden wilt u accepteren?

Pinapparaten accepteren meestal alle betalingen van Visa, Visa Debit, V Pay, Mastercard, Debit Mastercard, Maestro en AMEX. Wel moet u vooraf vastleggen welke betaalmethoden u wilt accepteren. In Nederland worden steeds meer betalingen gedaan met creditcard, ook voor kleine aankopen. Door ook creditcards te accepteren biedt u al uw klanten de gewenste betaalmethode. Ook trekt u nieuwe doelgroepen aan zoals toeristen en expats. 

4. Uitbetaling van transacties en levertijd

Vandaag besteld morgen in huis is de norm die we gewend zijn vandaag de dag. Bij de aanschaf van een pinautomaat is dit helaas niet overal zo. Het verschilt per leverancier wanneer en hoe een toestel geleverd wordt. De één levert zo snel mogelijk een gebruiksklaar toestel, terwijl de ander een maand levertijd rekent en een toestel levert waar nog instellingen moeten worden aangepast. Per leverancier zijn er ook verschillen in de snelheid van de uitbetaling. U wilt als ondernemer natuurlijk zo snel mogelijk uw omzet op uw rekening. Wellicht zelfs in het weekend.

Keuze voor de lange termijn

Een pinapparaat aanschaffen is niet iets wat u vaak doet. Zorg er dus voor dat u een goede keuze maakt die uw onderneming op de lange termijn helpt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Buckaroo? Bezoek dan onze website en bekijk ons aanbod van pinapparatuur en accessoires.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.