Op donderdag 18 april 2024 werd Giftig gedoe op de werkplek uitgeroepen tot het Managementboek van het Jaar 2024!

19 april 2024 11:48

Op donderdag 18 april 2024 werd Giftig gedoe op de werkplek uitgeroepen tot het Managementboek van het Jaar 2024!

Uit het juryrapport: ‘Het boek verrijkt het maatschappelijk debat rondom grensoverschrijdend gedrag en stelt de aanpak ervan ter discussie. Hoewel giftig gedoe op de werkplek in de publieke belangstelling staat, loopt het bestrijden ervan vaak uit in een desillusie. Processen van klachtenafhandeling verlopen moeizaam en weinig betrokkenen zijn gelukkig met het verloop en de uitkomsten van de bestrijding van een toxische werkomgeving. De auteurs maken pijnlijk duidelijk dat de huidige manier van ‘bestrijden’ ontoereikend is. De jury is onder de indruk van de genuanceerde blik op dit onderwerp, het handelingskader en van het lef van de auteurs om de huidige aanpak - die zich vooral richt op de ‘dader’ - ter discussie te stellen.’

Over het boek

Hoe groot is het gevaar van giftig gedoe? Waar komt het vandaan? Welke patronen zijn erin te onderkennen? Waarom is het thema ineens zo actueel? Maar vooral ook, hoe kunnen we het voorkomen en bestrijden? Wat is het antigif dat kan zorgen voor een gezond en veilig werkklimaat ?

Deze vragen worden in dit boek op meeslepende, goed onderbouwde en vooral praktische wijze beantwoord. De auteurs laten zien hoe giftig gedoe op de werkplek ontstaat en in stand wordt gehouden. Zij geven daarnaast tal van praktische tips en tools om giftig gedoe te voorkomen en effectief te bestrijden. Het boek is een must-read voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken.

Over de auteurs

Caroline Koetsenruijter is onderzoeker, adviseur, trainer en auteur van de bestsellers Jij moet je bek houden! en Het Agressieparadijs. Haar missie is een veilig werkklimaat voor álle werkenden te realiseren. Sinds 2007 is Caroline directeur van Instituut KCB.

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals de in 2020 verschenen titels Psychologische veiligheid: Zo vorm je vrijmoedige teams en Veldgids Psychologische veiligheid.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.