“We maken het zo eenvoudig mogelijk”

7 november 2016 13:20

“We maken het zo eenvoudig mogelijk”

“We bouwen met ons bedrijf iTTi software en apps op maat. Geen overbodige poespas, maar precies datgene waar bedrijven in de bouwwereld behoefte aan hebben”, zegt Ed Clarijs, directeur van de Cla4-groep, waar iTTi onderdeel van is. “We hebben enorm veel kennis van de bouw. Onze oplossingen worden op basis van de dagelijkse praktijk bedacht, waardoor zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden, met minimale handelingen.”

Met de bedrijven Applifire, Applivice en Applishop timmert de Cla4-groep van ondernemer Ed Clarijs al enkele jaren flink aan de weg op het gebied van bouwkundige brandpreventie. Voor alle partijen in de bouwwereld is twee jaar geleden het bedrijf iTTi opgericht, www.it-ti.nl, om via apps processen op de werkvloer te digitaliseren en optimale ondersteuning te bieden.

De bedrijfsonderdelen Applifire, Applishop en Applivice hebben allemaal betrekking op passieve bouwkundige brandpreventie. Dat betekent het beschermen van bouwkundige onderdelen in bouwwerken tegen het uitbreiden van brand en instortingsgevaar (het beschermen van staal en beton en het dichten van technische installaties door brandscheidingen). Ed Clarijs: “Applifire is ons applicatiebedrijf. Hier zijn de monteurs en projectleiders ondergebracht, die elke dag in de bouw actief zijn.” Applishop is de online-webwinkel met producten op het gebied van passieve bouwkundige brandpreventie. Bij Applivice worden de adviseurs al in het voortraject bij projecten betrokken en adviseren ze al tijdens de ontwerp/ontwikkelingsfase. Daardoor maak je een belangrijke kwaliteitsslag.”

Zo eenvoudig mogelijk

Ook bij iTTi is de belangrijkste stelregel dat een app doet wat hij moet doen op het moment dat je het verwacht. Ed Clarijs: “We willen een gebruiker niet lastig vallen met knoppen en mogelijkheden waar je niets aan hebt of waarvoor hij niet is geautoriseerd. Wat heb je nodig om je werk goed te doen? Daarnaast moet een gebruiker zonder enige voorkennis het werkproces met de ondersteunende app of software kunnen volbrengen. Daarbij maakt het niet uit of het werk nu boven de grond of onder de grond is, want elke app werkt ook zonder Wi-Fi en is in het Nederlands geschreven.”

Ed Clarijs heeft enorm veel kennis van de bouwbranche, mede omdat hij al 22 jaar werkzaam is in de wereld van brandpreventie. “Ik vind het vooral belangrijk om de processen in de bouw minder arbeidsintensief te maken, waarbij men toch verzekerd is van een goede administratie en documentatie. Daar kunnen nog grote voordelen worden behaald.”

Kennis uit de markt

De directeur-eigenaar haalt zelf de kennis uit de markt bij de bedrijven waarvoor zijn bedrijven actief zijn. Op basis daarvan stuurt hij zijn iTTi-programmeurs aan. “Het gaat altijd om het verbeteren van processen. Eigenlijk zijn we het verlengstuk van de werkvoorbereiding van bedrijven, die in de bouw actief zijn. Door met onze Apps te werken, kunnen bedrijven de opleverpunten wegwerken die anders misschien blijven liggen.”

Behalve voor aannemers en de medewerkers op de bouwplaats is iTTi perfect geschikt voor installatiebedrijven en andere bouwgerelateerde ondernemingen. Ook gebouweneigenaren kunnen hun voordeel doen met de apps. Op dit moment heeft iTTi de volgende apps in de markt: het Logboeksysteem, het Opleversysteem, het Opnamesysteem, het Notitiesysteem en het Offertesysteem.

Zo worden in de App Logboeksysteem alle gegevens van een bouwproject digitaal opgeslagen en weet je elk moment wie wat wanneer gedaan heeft en hoe ver het met het project staat. “Er is elk gewenst moment zicht op de status van technische installaties, garanties, brandrapporten. Deze app kan ook worden ingezet door beheerders van gebouwen, een volledig digitaal gebouw gebonden dossier”, stelt Ed Clarijs.

Hij noemt ook de mogelijkheden van de App Notitiesysteem: “Het is in feite een memoblok waar je tekst, foto’s en geluid in kwijt kunt. Soms is het goed om een fotootje te maken van een bepaalde situatie en voeg je gesproken tekst toe om het uit te leggen. Dat kan allemaal.” De andere apps leveren eveneens directe voordelen op in de dagelijkse praktijk. Onlangs werd de App Offertesysteem aan de andere vier toegevoegd. “Hiermee kan meteen een offerte worden opgebouwd, waardoor de tijd dat je een offerte moet maken enorm verkort.”

www.it-ti.nl

Tekst: Willem Bakering / Fotografie: Luuk Gosewehr

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.