Hoe start je je eigen rijschool?

23 april 2024 18:35

Hoe start je je eigen rijschool?

Je hebt net je rijinstructeur diploma gehaald en je wil nu je eigen rijschool beginnen. Dat klinkt als een mooie start van je carrière. Maar hoe begin je nu je eigen rijschool en waar moet je allemaal op letten? Je leest het allemaal in dit artikel.

Schrijf je in bij de KVK

Als je een eigen rijschool wilt starten, moet je je inschrijven bij de kamer van koophandel. Je moet dan al een naam hebben bedacht voor jou rijschool. Ook dien je je legitimatiebewijs, een bankafschrift en een uittreksel van het bevolkingsregister bij te hebben. Daarnaast dien je bij het CBR een inschrijvingsovereenkomst te tekenen. Vanaf dit moment kun je het online reserveringssysteem. Dit houdt in dat je examens kunt inplannen voor je leerlingen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je aangeeft wat voor soort rijlessen je gaat aanbieden bij jou rijschool. Wil je bijvoorbeeld een spoedcursus gaan aanbieden om rijbewijs B te halen of wil je ook lessen aanbieden voor het aanhangerrijbewijs? Als je je aanhangerrijbewijs wilt halen, kijk dan bij aanhangerrijbewijs dordrecht.

Zorg dat je goed verzekerd bent

Het is belangrijk dat jou spullen goed verzekerd zijn. Er kan altijd wel eens een ongeval voorkomen waarbij de lesauto total loss wordt gereden. Welke verzekeringen heb je eigenlijk nodig? Je hebt onder andere een motorrijtuigenverzekering en een ongevallenverzekering nodig. Daarnaast heb je ook nog een rechtsbijstandverzekering en een brandverzekering nodig. De rechtsbijstandverzekering is er voor als je juridische ondersteuning nodig hebt. Voor een brede dekking voor iedereen die deelneemt aan het verkeer heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Investeer in lesauto’s

Een lesauto kan natuurlijk niet ontbreken bij je rijschool. Het is belangrijk dat er een goede lesauto wordt aangeschaft met lekker zittende stoelen. Een van de meest gekozen automerken voor een lesauto is een Volkswagen Polo Voor de veiligheid is het beste om voor een jong gebruikte auto te kiezen. De auto moet uiteindelijk door een veiligheidstest komen. Ook is het handig om voor een schone auto te gaan. Veel rijinstructeurs gaan daarom voor dieselauto’s. Die kosten minder brandstof.

Werk samen met andere rijinstructeurs

Samenwerken met andere rijinstructeurs uit de omgeving kan verschillende voordelen bieden. Als jou rijschool ineens vol zit en je ontvangt toch aanvragen, dan kun je die aanvragen doorspelen naar die andere rijscholen. En als ze dat andersom ook voor jou doen, creëer je een win-winsituatie. Zo zul je sneller aanvragen krijgen. Als je echt heel veel aanvragen kijkt is het nog niet eens een slecht idee om personeel te verven voor je eigen rijschool.

Zorg voor een goede marketing

Als rijschool is het belangrijk om een goede naamsbekendheid te creëren. Ook zal het hebben van een goede reputatie erg meespelen of er mensen bij je willen komen lessen. Zo heeft aanhanger rijbewijs in 1 dag een goede reputatie door de positieve reviews die op de site staan. Dit kun je allebei doen aan de hand van marketing. Een goede website en social media pagina’s is hierbij essentieel. Zorg ervoor dat de website klantvriendelijk gemaakt wordt. Dit hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te doen. Het helpt hierbij om een marketingbureau in te schakelen die je werk uit handen neemt. Dan betaal je misschien wel een geldbedrag in de maand, maar hierdoor kun je focussen op je eigen werk: het geven van rijlessen.  

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.