Waar moet je op letten bij het openen van een zakelijke rekening?

4 oktober 2022 09:15

Waar moet je op letten bij het openen van een zakelijke rekening?

Overweeg je om een zakelijke rekening te openen? Dan ben je vast ook benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken. Is het bijvoorbeeld verplicht om deze te openen? Voor welke bank kies je? Hoe moet je zakelijke rekeningen vergelijken? Allemaal vragen en heel weinig antwoorden. Met dit artikel hopen we daar verandering in te brengen. Hier lees je alles wat je moet weten over het openen van een zakelijke rekening. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoe je de rekening opent die bij jouw wensen aansluit.

Is een zakelijke rekening verplicht?

Allereerst de belangrijkste vraag: is een zakelijke rekening verplicht?

Hier kunnen we heel duidelijk over zijn. Het is namelijk zeker niet verplicht om een zakelijke rekening te openen. Als zzp’er zou je dus zonder problemen ook een persoonlijke rekening kunnen gebruiken. Wel biedt een zakelijke rekening enkele voordelen. Zo ook als je kijkt naar de professionele uitstraling van je bedrijf. Het staat professioneler als je een zakelijke rekening op kunt geven. Daarnaast geniet je van tijdswinst als je privé- en zakelijke uitgaven slim van elkaar kunt scheiden. Zo zie je precies wat er binnenkomt en uitgaat. Alles staat dus al direct klaar voor de belastingaangifte.

Traditionele of online bank?

Een zakelijke rekening openen kan tegenwoordig op heel veel verschillende manieren. We kennen allemaal wel de grotere banken waarbij dit mogelijk is. Denk aan de ABN AMRO of de ING. Dit zijn banken die in vrijwel elk straatbeeld terug te vinden zijn. Voordeel aan deze grote organisaties is dat iedereen ze kent, ze bekend staan om een goede service en ook direct een betrouwbare indruk geven.

Online banken zien we eigenlijk pas sinds enkele jaren. Dit zijn banken die geen fysiek kantoor hebben. Dit biedt wel de nodige voordelen. Zo kunnen ze je goedkoper van dienst zijn en beschikken ze over een aantal fijne digitale snufjes om het je een stuk gemakkelijker te maken.

Welke bank het meest geschikt is? Dat hangt vooral af van hetgeen wat jij zoekt. De één gaat liever in zee met een vertrouwde naam en heeft eigenlijk niets aan de hedendaagse functionaliteiten. Dan volstaat een traditionele bank. Helemaal als je ook nog eens interesse hebt in extra bankproducten. Terwijl de ander eigenlijk enkel op zoek is naar een betrouwbare en een zo goedkoop mogelijke bank. In dat geval is een online bank natuurlijk een prima keuze.

Controleer mogelijke limieten

Bij veel banken gelden limieten bij het opnemen van bedragen. Dat is niet altijd even handig. Zeker niet wanneer je voornamelijk met hoge bedragen werkt. Daarom is het goed om van tevoren zorgvuldig na te kijken hoe hoog het limiet bij deze bank is. Zo voorkom je eventuele belemmeringen bij het doen van belangrijkste transacties.

Voor meerdere personen toegankelijk?

Bij sommige bedrijven is het handig als meerdere personen toegang kunnen krijgen tot de bankgegevens. Wegens privacy is dit bij veel banken echter niet mogelijk. Er zijn ook banken waarbij dit wel mogelijk is. Check daarom – indien dit bij jouw bedrijf van belang is – of dit bij deze zakelijke rekening wel of niet mogelijk is.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.