VRIJ!

8 mei 2017 15:03

VRIJ!

Wat een openbaring!

Voor het eerst in jaren ben ik in staat om op de fiets naar mijn werk te gaan! Heerlijk om ’s morgens beweging te hebben in plaats van in de file naar neuspeuterende, ontbijtende, of zich in de autospiegel opmakende mede-automobilisten te moeten kijken. Met weer een zeurende politicus op Radio 1 of schreeuwende en zichzelf zeer geslaagd en leuk vindende ochtendprogramma-presentatoren op de andere zenders!

Ik ben vrij!

Ik geniet van de buitentemperatuur, van al mijn zintuigen die mogen meedoen. Ik hoor en ruik ineens de stad en zie details aan huizen, tuinen en mensen, die er eerder niet waren! Ik proef de regendruppels en hoop thuis te zijn voordat zij bezit van mijn kleren en mijn humeur nemen.

De komende decennia wordt wereldwijd een enorme trek naar de steden vanuit het platteland voorspeld. Die steden zitten vol met auto’s. De fiets is de enige oplossing om groeiende steden leefbaar te houden en gezonder te maken!

Niet voor niets is Nijmegen vorig jaar verkozen tot Fietsstad van Nederland en blijft dat nog heel 2017. Niet voor niets is Nijmegen Green Capital van Europa in 2018 en niet voor niets heeft de regio Arnhem Nijmegen het grootste fietscongres van de wereld toegewezen gekregen! Velo-city 2017 zal van 13 tot 16 juni plaatsvinden in onze regio! Uit meer dan 80 landen komen topexperts om vier dagen te congresseren over het beter en gezonder maken van steden in de hele wereld met als motto ‘The Freedom of Cycling’!

Zou het niet mooi zijn als wij, ondernemers in Nijmegen, een daad stellen? Al onze medewerkers stimuleren om in de week van 13-16 juni zich ook ‘vrij’ te maken en op de fiets naar het werk te komen?

Denk erover na en droom maar even weg met het beeld van een prachtige toekomst:

“Hé kleine meid op je kinderfiets, de zon draait steeds met je mee…Hé kleine meid op je kinderfiets, de zomer glijdt langs je heen”

Mooie, vrije fietslente gewenst, ondernemend Nijmegen! «

Reinoud van Assendelft de Coningh

r.van.assendelft@me.com

www.vanassendelftpartners.nl

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.