Tips voor het zoeken van het juiste kantoorpand

3 november 2020 10:04

Tips voor het zoeken van het juiste kantoorpand

Het vinden van een goede kantoorruimte is alles behalve eenvoudig. De prijs van een kantoorruimte kan namelijk erg hoog oplopen en is mede daarom een erg lastige beslissing. Toch zijn er een aantal manieren die het vinden van een kantoorpand eenvoudiger maken. Om jou hierbij te helpen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Kies een geschikte locatie

Wanneer je op zoek bent naar een kantoorpand is het van belang dat je de juiste locatie kiest. Zorg ervoor dat je kiest voor een locatie die goed te bereiken is voor zowel je klanten, als werknemers. De buurt waar je je bedrijf graag wilt vestigen is erg smaak afhankelijk. Zo kan het zijn dat je graag in de stad gevestigd bent. Over het algemeen is dit stukken duurder en levert het qua klanten/geld niet direct iets op.

Is er een goede inrichting mogelijk?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw kantoorpand, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de uiteindelijke inrichting. Zo zal je na moeten denken of er genoeg ruimte is, maar is het daarnaast ook van belang dat het pand aansluit bij de stijl die je als bedrijf wilt uitstralen. Zorg er daarom voor dat je hier rekening mee houdt als je op zoek gaat naar een nieuw kantoorpand.

Betaal niet te veel!

Naast dat het belangrijk is dat je beschikt over een mooie kantoorruimte, is het ook belangrijk dat je niet te veel betaald. Zorg ervoor dat je goed voorbereid de onderhandelingen in gaat. Door je goed voor te bereiden en je te houden aan een maximaal budget, kun je uiteindelijk het meest plezier beleven aan de nieuwe woning. Het geld dat je bespaart bij het bedrag dat je kwijt bent aan huur/koop, kun je investeren in nieuwe materialen.

Kies voor een goede makelaar

Wanneer je tot een mooie kantoorruimte wilt komen, kan het helpen om de hulp in te schakelen van een makelaar. kies voor een makelaar die precies weet wat er in de desbetreffende omgeving afspeelt. Door samen te werken met een goede makelaar kun je een hoop tijd en geld besparen. Stop daarom iets meer tijd in de zoektocht naar een makelaar en haal hier veel voordeel uit.

Voer een grensreconstructie uit en behaal daarmee veel voordelen

Wanneer je een nieuwe bedrijfspand wilt, kan het een slimme zet zijn om te kijken naar de exacte grootte van het perceel. Zo weet je zeker dat het bedrag dat je moet betalen voor het pand een goede prijs is. Een professionele landmeter kan hierbij erg goed te pas komen en kan vrij snel bepalen om hoeveel ruimte het exact gaat. Daarnaast weet je ook precies tot waar het perceel loopt. Zo kun je een betere inschatting maken van wat je precies met het desbetreffende perceel kunt doen. Wanneer je een grensreconstructie uit wilt voeren is het wel belangrijk dat je dit laat doen door de juiste partij. Kijk daarom goed naar wat er mogelijk is.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.