Technohub voor Rivierenland

16 oktober 2023 09:54

Technohub voor Rivierenland

Technohub TINT Rivierenland is de plek waar kennis over technologie als oplossing voor arbeidstekorten wordt gedeeld. Interessant voor personeelsoplossingen voor nu en de toekomst.

In de Technohub leiden experimenten met technologie tot een verbeterde positie van mensen die zonder de technologie minder goed aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt. Tint-rivierenland.nl wil heel Rivierenland inspireren, zodat meer werkgevers daadwerkelijk hun vacatures ingevuld krijgen en houden door technologische oplossingen.

Eén van die innovatieve experimenten is digitale instructie via een beamer! Het is een geprojecteerde instructie op de werktafel met een beamer, sensor en voorraadbakjes die oplichten. De werknemer krijgt stap voor stap aanwijzingen en weet precies wat deze moet pakken. De in beeld geprojecteerde instructie op de werktafel toont hoe je de handeling in de juiste volgorde uitvoert. En het controleert of de medewerker de juiste onderdelen pakt. Superhandig systeem voor het assembleren van ‘ingewikkelde’ producten met veel stappen, onderdelen en gereedschappen.

Foutloos assembleren voor iedereen

Dit apparaat vermindert de foutpercentages. De digitale instructies vangen de fouten die ontstaan door onoplettendheid, slechte concentratie of complexiteit op.

Je kunt werknemers die minder goed zijn in complexe handelingen nu ook inzetten. Uit onze experimenten blijkt dat de mensen die Werkzaak Rivierenland naar werk begeleidt, deze manier van werken als zeer prettig ervaren. Het zijn mensen die om verschillende redenen minder goed aansluiten op de vraag van werkgevers. Technologie verhelpt een deel van die redenen.

Ook inclusieve technologie inzetten?

Ben jij een ondernemer die wil experimenteren met inclusieve technologie? Kijk op Tint-rivierenland.nl voor meer voorbeelden en mogelijkheden. Of bel Malinda Janssen: 06 142 35 569. «

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.