Slim werken van AFMI Verspanende Industrie motiveert

15 juni 2018 14:02

Slim werken van AFMI Verspanende Industrie motiveert

AFMI Verspanende Industrie in Hengelo is gespecialiseerd in productie voor offshore, energie en machinebouw. “Wij willen onze mensen motiveren, sociaal zijn en meer voor elkaar over hebben” aldus directeur Gerard Heerink.

Investeren in innovatie

AFMI Verspanende Industrie is van start gegaan in 1989; sinds 2013 is er ook een vestiging in het Duitse Heek. “Ik kom zelf oorspronkelijk uit de gereedschapmakerij” vertelt Gerard Heerink. “In augustus vorig jaar is mijn jongste zoon Chris hier als bedrijfsleider in dienst getreden.”

De ISO-gecertificeerde onderneming werkt met name voor Nederlandse en Duitse afnemers in de offshore-industrie, de energiesector en machinebouw. AFMI concentreert zich op de productie van complexe constructies. Zoals onderdelen voor elektromotoren en energiecentrales, en speciale gereedschappen voor turbines, pompen en scheepsdieselmotoren. “De geavanceerde producten die wij maken, zijn vaak bestemd voor zeer specifieke toepassingen. Dat houdt in dat wij aan elk van onze klanten maatwerk leveren. Om te allen tijde kwaliteit te kunnen garanderen, investeren wij dan ook voortdurend in vernieuwing; naast het machinepark betreft dat nieuwe mogelijkheden op het gebied van ICT-oplossingen. Ik durf dan ook te stellen dat AFMI staat voor zowel hoogwaardige producten tegen een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit als een heel snelle levertijd.”

Op het gebied van machinebouw is AFMI specialist. De fabrikant maakt o.a. gereedschappen voor de bewerking van onderdelen in de auto-industrie, diverse soorten lagers en machine-aandrijvingen, en meetcontrolegereedschappen voor 3D-meetmachines voor de medische sector en de industrie.

Smart Industry ten top

Naast onderdelen voor scheepsmotoren fabriceert AFMI voor de offshore-industrie benodigdheden voor boortorens op olieplatforms, zoals montagegereedschappen voor scheepsdieselmotoren, en (volgens specificaties van de klant) hijsgereedschap en onderdelen van turbines, compressoren en pompen.

De producten die AFMI voor de energiesector maakt, variëren van onderdelen voor turbines en windmolens tot benodigde onderdelen voor opwekking, opslag of distributie van energie.

Gerard Heerink: “Aangezien de productie voor offshore en gas/olie geleidelijk toch steeds minder wordt, oriënteren wij ons de laatste tijd intensief op andere markten, zoals medisch, farmaceutisch en voeding – en uiteraard die van de alternatieve energie.”

Een gerichte innovatieve praktijktoepassing van AFMI is Win Tool. Deze 3D database voor gereedschapsbeheer brengt in kaart wie welk gereedschap heeft gebruikt en waar het zich bevindt. Naast het efficiënt lokaliseren van elk stuk gereedschap wordt bovendien tijdig aangegeven wanneer bijvoorbeeld een boor of frees moet worden geslepen of vervangen.

“Nadat we vooraf ongeveer vier jaar bezig zijn geweest om het programma te vullen, werken we er nu zo’n zes jaar mee” legt hij uit. “Door de toepassing van Win Tool hoef je niet meer te zoeken naar je tools. En dat geldt niet alleen voor gebruiksartikelen, maar ook voor spangereedschappen. Op deze manier kunnen wij steeds slimmer en efficiënter werken. De inzet van Win Tool is dan ook Smart Industry ten top.”

PERSONALIA

Naam: Gerard Heerink

Leeftijd: 61

Bedrijfsnaam: AFMI Verspanende Industrie

Functie: directeur

Specialiteit: offshore, energie en machinebouw

Motto: hoogwaardige producten tegen een optimale prijs-kwaliteitverhouding

Tekst: Theo Bennes

AFMI Verspanende Industrie

Lansinkesweg 30, gebouw 28

7553 AE  Hengelo

tel. 074 – 2408880

fax 074 – 2408888

www.afmi.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.