Hemink: betrokken, creatief en pragmatisch

3 april 2024 11:35

Hemink:  betrokken, creatief  en pragmatisch

Hemink Groep is gespecialiseerd in de verduurzaming, het onderhoud en de afbouw van omvangrijke vastgoedprojecten. Wat Hemink onderscheidt, gaat verder dan technische expertise; het is een denkwijze die diep geworteld is in anders denken en doen.

Hoewel de aard van het werk aanzienlijk is veranderd sinds de oprichting, blijft het gedachtegoed van anders durven, denken en doen verankerd in de identiteit van Hemink. Inmiddels heeft de organisatie zich ontwikkeld tot een landelijk opererende vastgoedregisseur. Opdrachtgevers vertrouwen Hemink de verantwoordelijkheid voor de gehele levenscyclus van hun vastgoed toe.

Visie

De kracht van Hemink ligt niet alleen in het verduurzamen van woningen, maar ook in de positieve en empathische benadering van mensen. Ze opereren vanuit een intrinsieke waarde. Hemink is geen prijsvechter; maar streeft naar kwaliteit, en dat maakt op de lange termijn het verschil voor opdrachtgevers. Kiezen voor Hemink betekent kiezen voor een team dat altijd een oplossing vindt.

De bedrijfsfilosofie weerspiegelt duidelijk de ambitie. Hemink hecht grote waarde aan duurzame relaties en vermijdt bij voorkeur eenmalige aanbestedingen. De focus ligt op het investeren in langdurige samenwerkingen met klanten, waarbij Hemink fungeert als een betrouwbare sparringpartner, vergelijkbaar met hun relatie met Vivare. Het streven is het waarborgen van continuïteit bij opdrachtgevers, samenwerkingspartners en het uitbreiden van het dienstenaanbod. Deze strategische benadering getuigt van de inzet voor duurzame relaties en voortdurende groei in de dynamische vastgoedmarkt.

Resultaat gericht samenwerken

Als VGO-gecertificeerd bedrijf onderhoudt Hemink diverse langdurige samenwerkingen op het gebied van vastgoedonderhoud. De sleutel tot deze samenwerkingen is Resultaatgericht Samenwerken (RGS). Elke samenwerking is uniek, waarbij de opdrachtgever en de mix van ketenpartners gezamenlijk bepalen hoe de Leidraad RGS wordt toegepast om de gewenste doelen te bereiken.

Bij Hemink gaat resultaatgericht samenwerken verder dan het behalen van uitmuntende resultaten met vertrouwde partners. De organisatie streeft naar duurzame relaties, met als ultiem doel het meest passende resultaat op de lange termijn te bereiken. Hierbij begint Hemink met het verstrekken van diverse scenario’s en het zoveel mogelijk ontlasten van haar opdrachtgevers. Dit wordt mogelijk gemaakt door een team van nauw samenwerkende organisaties, bestaande uit professionals in vastgoedonderhoud.

In het proces hanteert Hemink verschillende scenario’s waarbij ze durven af te wijken van het oorspronkelijke plan. Hoewel deze stappen op het eerste gezicht gedurfd lijken, zijn ze altijd gebaseerd op realisme en maatwerk. Met een doordacht en goed doorgerekend toekomstbeeld, samen met een strakke planning, streeft het bedrijf naar zekerheid op de lange termijn. Al deze inspanningen hebben als ultiem doel het creëren van tevreden bewoners en het verlagen van Total Costs of Ownership (TCO’s) waarop men zowel letterlijk als figuurlijk kan bouwen.

Hemink zet in op langdurige samenwerkingsverbanden, zowel met opdrachtgevers als uitvoeringspartners

De opgave van morgen

Met een gedreven team is Hemink helemaal klaar om opdrachtgevers te helpen om de opgave van morgen te realiseren. De organisatie is volop bezig met de volgende stap. De opgave voor morgen is immers de integrale aanpak. Hierbij wordt actief ingezet op een nog verdere verbreding van zowel eigen expertise als de samenwerking met nog meer verschillende partners. Hemink staat inmiddels niet voor niets bekend als dé one-stop-shop voor vastgoedonderhoud, met diensten variërend van planvorming en meerjarenbegroting tot uitvoering, EP-W berekening tot verduurzaming, brandveiligheidsadvies tot complete afbouw van nieuwbouwprojecten. Het gebruik van de nieuwste technieken en tools, waaronder slimme inzet van data, is vanzelfsprekend. Synergie is hierbij het leidende principe, verankerd in de fundatie van Hemink.

One-stop-shop

Hemink hanteert een uniforme werkwijze, maar erkent dat elk project zijn eigen unieke karakter heeft. Zo wordt voor elk verduurzamingsproject een op maat gemaakt communicatieplan geschreven. De bewoner heeft één aanspreekpunt: hun eigen bewonersconsulent. Deze is fysiek aanwezig en informeert en adviseert bewoners op maat. Hij of zij signaleert (sociale) problematiek en schakelt daarin snel.

Kiezen voor Hemink betekent kiezen voor een team dat altijd een oplossing vindt

En dat is nog niet alles. De zusterondernemingen - Brandex, SmartPrefab, Pronex en Hemink Milieutechniek – stellen Hemink in staat een compleet dienstenpakket aan te bieden. Of het nu gaat om brandveiligheid, prefab bouwelementen, verduurzaming en renovatieadviezen, of milieutechniek – de one-stop-shop heeft alle expertise in huis.

Brandex:

Brandveiligsheidsadvies, brandcompartimentering, het plaatsen van brandbeveiligingsinstallaties en het beschermen van draagconstructies. Brandex biedt een totaaloplossing voor brandveilig vastgoed in vertrouwde omgevingen, met professioneel advies en diensten die voldoen aan wet- en regelgeving. Vanaf de planvorming tot de gehele levenscyclus van een gebouw, zijn zij de specialist in brandveiligheid. Als totaalpartner wordt de opdrachtgever veel uit handen genomen en wordt er meegedacht met optimale veiligheid als eindresultaat. En wat is nu veiliger dan een totaalpartner die al die kennis in huis heeft?

SmartPrefab:

Kwalitatief hoogwaardige prefab bouwelementen, klaar voor de toekomst. Een korte bouwperiode, zo weinig mogelijk transportbewegingen en een uitgekiend proces. Daar draagt Hemink’s eigen prefab specialist aan bij.

Pronex:

Pronex biedt doordachte, onderbouwde en complete verduurzaming en renovatieadviezen op basis van metingen. Hun expertise omvat een breed scala aan berekeningen, zoals EP-W en MPG. Pronex levert niet alleen een rapport, maar een diepgaande analyse en diverse scenario’s om tot een efficiënt en onafhankelijk advies te komen. Hierbij worden verschillende scenario’s gepresenteerd, waarbij elk scenario een specifiek doel kan dienen. Met andere woorden, de opdrachtgever heeft de flexibiliteit om met de scenario’s te experimenteren. Hun motto is ‘meten is weten’. Hiermee voorzien zij opdrachtgevers van een specifiek antwoord op uw verduurzamingsopgave.

Milieutechniek:

Hemink Milieutechniek biedt complete oplossingen voor (asbest)sanering, waarbij hun specialisten het hele traject van A tot Z verzorgen. Asbestsanering is vaak een uitdaging voor organisaties, maar Hemink Milieutechniek neemt deze verantwoordelijkheid graag op zich. Opdrachtgevers hebben slechts één aanspreekpunt gedurende het gehele traject en kunnen profiteren van complete ontzorging.

Toekomst

Hoe ziet Hemink er over vijf jaar uit? Nog steeds als een stabiele organisatie met een solide basis. Die weloverwogen bepaalt waar zij haar energie in steekt. Hemink zet in op langdurige samenwerkingsverbanden, zowel met opdrachtgevers als uitvoeringspartners. En met vertrouwen in eigen kracht, uitstekende – gewaardeerde – vakmensen met veel kennis. Hemink zal nog meer verschillende diensten aanbieden en voorop blijven lopen. Als betrouwbare partner met een voortdurend optimaliserende structuur. En tegelijkertijd de ruimte om ‘unieke dingen’ te doen. Uiteindelijk doet Hemink het allemaal voor de bewoners, strevend naar prachtige eindresultaten met minimale overlast en heldere communicatie, volgens het DNA van Hemink: betrokken, creatief en pragmatisch. «

Hemink Groep
Handelsweg 22
7451 PJ, Holten
info@heminkgroep.nl
www.heminkgroep.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.