Personeel op kantoor ontvangen? Deze zaken maken het verschil!

6 november 2023 14:32

Personeel op kantoor ontvangen? Deze zaken maken het verschil!

Opeens werden we massaal gedwongen om met z’n allen thuis te gaan werken. De één vond het een verademing, de ander vond het vreselijk. Van welke school je ook was, de arbeidsmarkt is sindsdien permanent veranderd. Werkgevers en werknemers zijn zich in één klap gaan realiseren dat werken eigenlijk altijd en overal kan. Daarmee is hybride werken het nieuwe werken geworden. Een paar dagen op kantoor en een paar dagen thuis, is het nieuwe normaal geworden. Ook is het mogelijk om op hele andere plekken van de wereld tijdelijk te gaan werken. Toch is er voor sommige werknemers ook wel een nieuwe uitdaging ontstaan, namelijk die van het (terug) ontvangen van personeel op kantoor. Als werkgever zul je hiervoor wellicht meer inspanningen moeten doen daarvoor. Welke zaken werknemers hiertoe verleiden? Lees snel verder.

Altijd online

Het ene internet is het andere niet. Nummer één demotiverende factor bij werken op kantoor is slecht internet. Werknemers maken dan al snel de beslissing om naar huis te gaan, wanneer het internet daar wél van goede kwaliteit is. Het is als werkgever dan ook aan te raden te investeren in het beste internet van dit moment. Op dit moment is dat zakelijk glasvezel. Zorg dat je online infrastructuur goed geregeld is en dat er voldoende bandbreedte is om iedereen optimaal te laten werken. Haperende Teams- of Zoom-vergaderingen en andere online meetings zijn irritatie nummer één op kantoor.

Vitaal werken

Naast dat het belangrijk is dát personeelsleden kunnen werken, is het ook belangrijk dat ze dit op een fijne en vitale manier kunnen doen. Iets waar de afgelopen jaren steeds meer de nadruk op is komen te liggen. Denk aan een fijn ingerichte kantoorruimte met voldoende verse lucht en licht. Maar ook fijn meubilair met aandacht voor ergonomie en vitaliteit is belangrijk. Zit-sta bureaus zijn hier een voorbeeld van, maar ook gezellige zitjes en een kantoorhuiskamer. Allemaal aspecten wat uitnodigend werkt.

Het magische goud

Als laatste nog een belangrijk aspect voor iedere kantoortijger; uiteraard de koffie. Natuurlijk is er meer dan koffie, maar je personeel voorzien van goed eten en drinken is ook echt belangrijk. Niet alles hoeft gratis te zijn, maar een gezonde kantine tegen zeer schappelijke prijzen -zonder dat er (veel) winst op wordt gemaakt- is iets wat door werknemers ongetwijfeld wordt omarmt. Uiteindelijk is dit een win-win situatie want je werknemers zullen op de lange termijn ook fitter en vitaler zijn. Iets wat gaat schelen in de kosten van ziekte en andere ongemakken.

Kortom, je kunt van personeel vandaag de dag niet verlangen dat ze precies op dezelfde manier het kantoor zullen bezoeken dan dat ze vijf jaar geleden deden. Dit is daadwerkelijk verandert. En om een goede positie in de zeer concurrerende arbeidsmarkt in te nemen én te houden, is het aan te raden om mee te bewegen met deze ontwikkelingen. Daarnaast is het als werkgever ook veel motiverender en meer inspirerend om personeel te hebben wat echt zin heeft in de dag, en om hun leuke kantoor te bezoeken. Dus investeer in de omgeving en je investeert onbewust -maar na het lezen van dit blog wél bewust!- in de duurzaamheid van je personeel en bedrijf.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.