De Zelfspot: Een koffiebar voor mentale gezondheid

26 september 2023 09:48

De Zelfspot: Een koffiebar voor mentale gezondheid

Al 48 investeerders doen mee aan de crowdfunding.

Een lekker bakkie koffie worden we allemaal blij van. Op Scheveningen opent ondernemer Rens Vernij binnenkort De Zelfspot. Een plek waar je niet alleen goede koffie kan krijgen, maar waar je kan ontsnappen uit de drukte, of juist de gezelligheid met anderen opzoeken. De huidige maatschappij gaat alsmaar sneller, met grote burn-out cijfers als gevolg. “De Zelfspot mag dienen als een rustpunt in het drukke bestaan”, aldus de oprichter.

Vijf dagen per week kan je hier terecht voor de lekkerste koffie (en thee) en lunch, maar de Zelfspot is niet alleen een koffiebar. Er is ook een studioruimte waar activiteiten worden georganiseerd voor persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid, zoals yogalessen, creatieve workshops en lezingen. Daarnaast is de ruimte beschikbaar voor vergaderingen en teamsessies. 

Koffie én persoonlijke ontwikkeling

Vernij woont al 8 jaar op Scheveningen en heeft een achtergrond in de psychologische zorg. Tijdens de corona-pandemie ontstond zijn droom voor het opzetten van De Zelfspot. Vernij: "Verbinding is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Die momenten van verbinding zijn vaak onder het genot van een lekker kopje koffie. Ik wilde een plek creëren waar dit samenkomt en waar ruimte is voor vertraging en reflectie. Niet te zwaarmoedig en serieus, maar met een gezonde dosis zelfspot en een echt woonkamergevoel”. 

Opening en crowdfunding

De koffiebar opent in november 2023 zijn deuren. Op dit moment wordt er nog flink geklust en loopt er een succesvolle crowdfunding campagne om de zaak in te kunnen richten. Samen met 48 investeerders is er meer dan 13.000 euro opgehaald. Zo zijn er leuke beloningen in de voorverkoop zoals een gedichtenbundel of studioverhuur met korting. Men kan ook investeren door middel van een lening vanaf €100,- en met een jaarlijks rendement van 4%.

Beeld: Rens Vernij, eigenaar van De Zelfspot

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.