Ontspannen als ondernemer is een must. En deze tips helpen je!

10 oktober 2019 14:20

Ontspannen als ondernemer is een must. En deze tips helpen je!

Ontspannen is een must voor mensen met een druk (werk)leven. Dat geldt voor veel ondernemers dus zeker. Tijdsdruk en prestatiedruk zijn vaak aan de orde van de dag. Ontspannen kan dan moeilijk zijn, zeker wanneer je last hebt met het loslaten van je stressgevoel. Hier wat tips die je kunnen helpen ontspannen.

Wandelen of joggen

Ben je iemand die graag beweegt? Dan is wandelen of joggen, bijvoorbeeld ’s avonds of tijdens je middagpauze, een hele goede manier van ontspannen. Matig intensieve beweging remt de productie van cortisol. Dat is je stresshormoon. Een halfuur tot een uurtje beweging per dag is al voldoende om minder stress te ervaren!

Mindfulness en meditatie

Alle grote wereldleiders doen het: mediteren. Als je veel spanning en druk ervaart, kunnen mindfulness en meditatie je enorm helpen om afstand te kunnen doen van die gevoelens. Lees in dit artikel meer over de begrippen en wat de verschillen zijn.

“Tijd voor jezelf”

Supercliché, maar zo ontzetten belangrijk: tijd voor jezelf. Een lekkere ontspanningsmassage. Een dagje sauna. Een dagje citytrippen of shoppen. Tijd voor jezelf, en dan dus niet voor je zakelijke zelf, is een must wanneer je het druk hebt. Het brengt je tot rust, prikkelt je drukke brein en het geeft je de mogelijkheid om soms even vanaf een afstand te kijken naar wat je als ondernemer allemaal aan het doen bent, hebt bereikt en nog wilt bereiken. Heb je het te druk om tijd voor jezelf vrij te maken? Dan ga je écht te ver. Trap op de rem!

Ga de natuur in

De natuur geeft rust. Het geluid, de geur. Wandelen, fietsen, joggen, mountainbiken of juist gewoon lekker rustig zitten op een grasveldje, kijkend naar alles en iedereen die langsfietsen. Over mindfulness gesproken; dit is pas mindfulness. Maar zorg dan wel dat je je telefoon thuis laat en even echt helemaal los komt van je werk en alles wat daaraan gerelateerd is.

Eet en leef gezond

Eet en leef met een regelmatig ritme. Zorg dat je voldoende slaap pakt, gezond eet en goed voor jezelf zorgt. Jij bent immers de motor achter je bedrijf, en als die begint te haperen loopt alles vast. Supplementen als bijvoorbeeld cannabidiol, valeriaan of kamille kunnen je ook helpen ontspannen na een drukke dag. Zorg goed voor jezelf, je bent het waard!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.