Ondernemers verder helpen met ondernemerschap

6 december 2016 16:40

Ondernemers verder helpen met ondernemerschap

Verbeteren van de liquiditeitspositie van bedrijven op een professionele, hands-on en eerlijke manier. Daarmee heeft PLS Incasso de afgelopen jaren succes geboekt. Het Doetinchemse bedrijf is uitgegroeid tot partner voor ondernemers als het gaat om het nemen van grote beslissingen.

PLS Incasso staat bekend als 
een innoverend bureau dat problemen op het gebied van incasso en debiteurenbeheer oplost. Maar 
het bedrijf doet veel meer dan dat. “We zijn gestart met het uit handen nemen van de zorg rond debiteuren op no cure no pay basis. 
We kunnen het debiteurenbeheer analyseren en/of inrichten, helpen orde op zaken te stellen en de organisatie adviseren over en begeleiden naar een optimalisatie van de operationele processen”, vertelt eigenaar Wilco Janssen. “Debiteurenbeheer begint immers al aan de voorkant van het proces, bij de verkoop. Om een procesoptimalisatie te realiseren, werken we veel op de locatie van de opdrachtgever.”

Ondersteuning en advies

Het doorlichten van bedrijfsprocessen en het vergroten van het rendement maken PLS Incasso tot een stevige partner en een ontzorger voor ondernemers. Wilco Janssen: “Naast de trajecten naar een strategisch debiteurenbeleid benaderen bedrijven ons ook met andere vraagstukken. Zo geven we ondersteuning en advies bij cashflowmanagement, bedrijfscontinuïteit, investeringen, fusies en overnames, bedrijfsfinanciering en bij de opstartfase van een onderneming. Vaak gaat het ook om organisaties waarbij de prestaties of continuïteit onder druk staan of een naderend faillissement dreigt. Eigenlijk ondersteunen en adviseren we bij alle werkgebieden van ondernemerschap waarbij het financieel belang van een bedrijf vooropstaat. Zelf vraagstukken of problemen oplossen lukt vaak niet. Daar komt bij dat veel ondernemers te maken hebben gehad met adviseurs die óf te weinig kritisch waren óf waarbij de focus teveel lag op de processen in plaats van op de ondernemer en zijn of haar bedrijf in de toekomst. Wij steken onze handen uit de mouwen voor het beste resultaat van een klant. We zijn daarin daadkrachtig en doortastend en staan met beide benen in de klei.”

Luisteren

Wilco Janssen en zijn zakelijk partner François van Burk hebben samen jarenlange financiële en juridische ervaring. “Maar wat vooral belangrijk is, zijn mensenkennis, communicatie en ondernemerservaring”, benadrukt Janssen. “Kennis is meestal niet waarmee je klanten echt aan je bindt. Het is geen garantie om vertrouwen te winnen. Onze kracht is de band die wij met de opdrachtgever opbouwen en onze ervaring in de benadering van verschillende klanten. We luisteren oprecht naar wat klanten vertellen in plaats van wat zij zeggen. Je moet de klant begrijpen en rechtdoorzee zijn.”

Helder, kritisch en daadkrachtig

PLS Incasso weet tijdens een gesprek snel zwakke kanten zichtbaar te maken en sterke kanten te benutten. Met een neutrale en onafhankelijke blik helpen de adviseurs ondernemers met het stellen van prioriteiten en het nemen van beslissingen. “We zijn helder, kritisch en daadkrachtig en schetsen een beeld van de mogelijkheden en oplossingen. Want uiteindelijk gaat het om resultaat. Maar elk bedrijf en elke ondernemer is anders. We hanteren geen stappenplan, maar analyseren, stellen prioriteiten en maken concrete stappen om op korte termijn de liquiditeit te verbeteren en risico’s te minimaliseren. Dankzij onze jarenlange ervaring en inzet kunnen we ondernemers helpen. We werken nauw samen met externe partijen zoals een advocatenkantoor en een groep van adviseurs die actief zijn in de (internationale) financieringswereld inclusief fondsen en investeerders. Hierdoor hebben we de kennis van een groot kantoor, maar hanteren we de kosten en aanpak van een klein bedrijf. Snel, persoonlijk en met actie. De ondernemer kan met elke vraag bij ons terecht.” «

 

PLS Incasso B.V.


Edisonstraat 86-88, 7006 RE Doetinchem

Telefoon 0314 – 34 32 34

E-mail info@pls-incasso.nl


www.pls-incasso.nl


Tekst: Jessica Schutten // Fotografie: Gert Perdon

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.