Minimaliseer last van droge ogen op kantoor

10 december 2019 10:12

Minimaliseer last van droge ogen op kantoor

Als je ergens snel last van droge ogen kunt krijgen zijn het wel locaties waar de airconditioning vaak actief gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuis, het vliegtuig, maar ook zeker het kantoor. Wanneer je lenzen draagt kan dit natuurlijk ontzettend vervelend zijn: je ogen drogen nu eenmaal wat sneller uit en dat zorgt voor irritatie. Maar wat kun je er nu doen om de last van droge ogen op kantoor zoveel mogelijk te minimaliseren? We geven je een aantal praktische tips!

1. Gebruik daglenzen

Door daglenzen zoals de DAILIES TOTAL 1 te gebruiken zorg je ervoor dat jouw ogen iedere dag een nieuw paar (schone) lenzen hebben. Daglenzen vergroten het draagcomfort en verkleinen hierdoor al snel de irritaties van droge ogen.

2. Gebruik oogdruppels

Je kunt speciale oogdruppels bestellen die je ogen ‘kunsttranen’ toedienen. Deze oogdruppels lijken ontzettend veel op het lichaamseigen traanvocht en zorgen ervoor dat je ogen de hele dag door vochtig blijven. Je kunt de oogdruppels altijd makkelijk meenemen en regelmatig gebruiken om je ogen vochtig te houden.

3. Vergeet niet te knipperen

Droge ogen wordt vooral veroorzaakt door een tekort aan vocht in de ogen; en dit kun je makkelijk oplossen door regelmatig te knipperen. Wanneer je knippert, produceren de ogen meer vocht en tranen wat ervoor zorgt dat irritatie door droogheid zo gering mogelijk blijft.

4. Verhoog de luchtvochtigheid

Droge lucht door airconditioning zorgt ervoor dat je traanfilm sneller opdroogt. Door de luchtvochtigheid wat te verhogen (een gezonde luchtvochtigheid is zo’n 50%) heb je minder snel last van droge ogen. Je kunt dit met een luchtbevochtiger of zelfs gewoon met bakjes water doen.

5. Creëer tijd voor ontspanning

Zeker op kantoor (waar je vaak ook nog eens met een computer aan het werk bent) kunnen je ogen sneller vermoeid raken. Probeer je ogen voldoende ruimte voor ontspanning te geven door even een stukje te gaan wandelen of de blik van het beeldscherm te verwijderen en juist even in de verte te staren.

6. Draag lenzen niet te lang

Of je nu daglenzen of meerdaagse lenzen draagt: het is altijd belangrijk dat je ze maximaal zo’n 8 uur per dag draagt. Ben je wat gevoeliger voor droge ogen, probeer de lenzen dan wat vaker af te wisselen met het dragen van een bril. Draag je lenzen bijvoorbeeld alleen voor de uren op het werk, en zet vervolgens thuis een bril op. Zeker in situaties zoals bijvoorbeeld in het vliegtuig kan het aan te raden zijn om de lenzen even te laten en een bril te dragen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.