Meten is weten, ook in de internetmarketing

7 maart 2017 09:23

Meten is weten, ook in de internetmarketing

Mijn vader is van huis uit timmerman. Een pietje precies en een doorzetter, karaktereigenschappen die ik heb meegekregen in mijn opvoeding. Toen ik jong was, vond ik dat hij weleens zeurde. Meten is weten, dat soort dingen. “Zo word ik later nooit”, dacht ik. Nu ben ik zelfstandig ondernemer. Van internetmarketing weet mijn vader niet veel af. Toch hebben zijn levenslessen mij op weg geholpen en breng ik zijn expertise in de praktijk. Nooit gedacht dat ik dat ooit nog zou zeggen!

Want meten is weten, dat geldt ook in mijn vak. Omdat niet iedereen weet wat internetmarketing inhoudt, geef ik een voorbeeld. Twee jaar geleden werd ik benaderd door een kleine ondernemer in laminaat en parket. Hij zat al twintig jaar in het vak en wist wel hoe het moest. Heel voorzichtig heb ik hem geholpen. Eerst door de statistieken te meten. Gratis natuurlijk, hij moest echt overtuigd worden van de kracht van internetmarketing. Al na twee maanden kon ik de inefficiëntie van bepaalde onderdelen duiden. Hij was overtuigd en met behulp van de testresultaten heb ik een campagne ontwikkeld. Inmiddels zijn we twee jaar verder en behoort hij nog steeds tot mijn vaste clientèle. Zijn zaak is flink gegroeid. Dat internetmarketing werkt, dat heeft hij inmiddels in de praktijk kunnen ervaren. Eigenlijk weten we allemaal wel dat je met internet geld kunt verdienen. Iedereen weet dat roken slecht voor je is of sporten juist goed. Maar stoppen met roken? Of juist beginnen met sporten? Zet die eerste stap en bel mij, 06-42214433! Dan meten wij hoe je het ervan afbrengt en vertellen je wat er beter kan. Gratis. Net als bij www.laminaatenparket.nl, die inmiddels een vriend is geworden.

Overigens stond er op een tegeltje bij ons thuis: Meten is weten, gissen is missen en gokken is dokken. Mijn vader slingerde het tot vervelens toe naar mijn hoofd. Nu geef ik ‘m toch gelijk. «

Freddy van den Bergh

www.eye-c.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.