Kennis maken?

3 april 2024 11:35

Kennis maken?

Een bruisende, dynamische stad. Zo ken ik Arnhem, waar ik sinds kort werk. Ik woon niet in deze regio, maar kom er wel graag. Ik werk bij Rijn IJssel, de gemotiveerde opleider van jonge mensen en steeds vaker ook ervaren professionals. Als je start ga je kennismaken, mensen ontmoeten: collega’s, studenten en partners in de regio. En je maakt kennis met culturen en structuren, patronen en meningen.

In dit verband is het begrip ‘kennis maken’ interessant. Ga je kennis maken als je ergens nieuw bent? Ik wil niet mijn kennis vergroten maar mijn inzichten en vaardigheden ontwikkelen om mooie dingen te doen. Kennis is belangrijk, maar het gaat erom hoe je die vertaalt naar dingen doen en maken. Ik werk dan ook al lang met plezier in het beroepsonderwijs, want ik heb ervaren dat ‘wij van het beroepsonderwijs‘ van grote betekenis zijn voor bruisende regio’s zoals Arnhem. Wij leiden veel van de mensen op die de regio nodig heeft, die er direct aan de slag gaan, en daarmee die noodzakelijke dynamiek kunnen vormgeven en verder brengen.

Ik werk bij Rijn IJssel als directeur van de dienst ‘Onderwijs en Organisatie’. Samen met collega’s in het onderwijs ondersteunen we in de uitvoering, de vernieuwing en helpen we de aansluiting op het werkveld te versterken en maatwerk te organiseren voor alle mogelijke opleidingsvraagstukken.

Ik heb recent mijn huis laten renoveren, gericht op comfort, flexibiliteit en verduurzaming. Ik ben dan gefascineerd door nieuwe technieken en het vakmanschap van mijn aannemer. En onderwijs is net een gebouw: van buiten lijkt het eenvoudig, van binnen is het een complex samenspel van inhoud, didaktiek, regelgeving en veel individuele opvattingen over wat goed onderwijs is. Ik hoop met de vaklieden van Rijn IJssel dat we bijdragen aan een remontabel, flexibel en circulair beroepsonderwijs van iedereen van 16 tot 67. Mijn collega’s en ik gaan hierover graag met jou in gesprek. «

Pascal Heynen
Directeur Onderwijs en Organisatie

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.