Meer leef-, werk- en ondernemers geluk voor ondernemers met én binnen een familiebedrijf

3 april 2023 14:58

Meer leef-, werk- en ondernemers geluk voor ondernemers met én binnen een familiebedrijf

Mijn naam is José Flaton, ik ben getrouwd en heb twee dochters. Ik ben mentor /coach, trainer en adviseur van ondernemers die deel uitmaken van een familiebedrijf. Op mijn social media kanalen, in mijn podcast en in het dagelijks leven inspireer ik ondernemers en bedrijven over het ondernemerschap. De verhalen die ik deel gaan over, hoe het mij na 7 jaar gelukt is, om zonder schuldgevoel, een compleet andere rol in te nemen binnen mijn familiebedrijf. 

‌Na 13 jaar in het basisonderwijs werkzaam te zijn geweest, heb ik, samen met mijn man Eric, Flaton Makelaars Taxateurs opgericht. Na een aantal jaar is één van mijn dochters ook onderdeel geworden van het familiebedrijf.
Na 20 jaar heb ik de stap eindelijk durven maken om alleen maar mede-eigenaar te zijn, zonder inmenging in de operationele zaken. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Ik wist heel goed dat ik iets anders wilde. Heb ook meerdere keren geprobeerd iets anders te gaan doen, echter bleef mijn familiebedrijf aan mij trekken. Dit kwam niet door externe factoren, maar lag volledig, intern bij mijzelf. Ik kon niet loslaten.

Door een eigen methode te hebben ontwikkeld, ben ik in 1e instantie heel erg gaan kiezen met mijn hoofd. Dit proces duurde het minst lang en was eigenlijk heel simpel. Toen ik daarna met mijn hart moest gaan kiezen, werd het lastig voor mij en dit heeft voor mijn gevoel veel te lang geduurd. Nadat ik zelf hulp van buitenaf heb ik geroepen, heb ik durven en kunnen kiezen met mijn hart.

Mijn weg had veel korter kunnen zijn, als ik eerder hulp had aangenomen. Dit realiserende, heb ik besloten, ondernemers die weten dat ze het anders willen en niet weten waar te beginnen, te gaan begeleiden in hun proces.

Ik kan mijn volledige focus leggen op het begeleiden van deze ondernemers, simpelweg omdat ik tijd voor mezelf gecreëerd heb en keuzes heb durven maken.

Mijn nieuwe bedrijf heet, Flaton Coaching, Training en Advies.

Eerst kiezen met je hoofd, daarna met je hart, om daarna te weten en te voelen hoe jij het wilt en daar ook naar gaat handelen.

In 2023 ben ik De Familiebedrijvenpodcast gestart, waarin ik ondernemers die deel uitmaken van een familiebedrijf interview over hun Persoonlijke Leiderschap binnen hun familiebedrijf. Het voorkomen van een burn- of bore out zijn ook onderwerpen die besproken worden.

Tijdens deze interviews merk ik dat binnen familiebedrijven er een echt andere dynamiek vrij komt.
In de podcast deel ik ook mijn verhalen hoe het mij gelukt is, om van een zeer drukke ondernemer met een familiebedrijf, die zich met alles wilde bemoeien, mede-eigenaar die 1 dagdeel per week op de zaak, aanwezig is, ben geworden.

Mijn missie

Meer leefgeluk voor ondernemers die deel uitmaken van een familiebedrijf. Door het brengen van rust, balans en focus voor de ondernemer. ‘Het kunnen loslaten van energievreters en het kunnen maken van weloverwogen keuzes staat hierin centraal’.

Balans tussen privé en zakelijk helpen te krijgen.
De moed te hebben om in hun bedrijf een stap terug te zetten om meer vrij indeelbare tijd te krijgen. En vertrouwen te hebben en houden in degenen die de rol van de ondernemer binnen het bedrijf (deels) overnemen.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen, neem dan een kijkje op mijn website.

Wil je mijn podcast beluisteren dan kan dit via Spotify en Itunes.  

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.