‘Koffie is tegenwoordig een totaalbeleving’

8 april 2024 09:29

‘Koffie is tegenwoordig  een totaalbeleving’

Op de vraag ‘hoe gaat het?’ antwoordt Bart van Tienen: “Zolang de mensen koffie blijven drinken gaat het goed.” Maar als we doorvragen is dat natuurlijk niet de enige drijfveer achter het familiebedrijf vantienen. Zij bieden hun klanten een totaalbeleving. Koffie is voor veel mensen, iedere dag weer, een belangrijk product. We spreken salesmanager Bart van Tienen en accountmanager Patrick Willems.

Zeg je “goeie koffie” dan zeg je vantienen. Bedrijven kloppen graag aan bij deze lokale speler. Naast “goeie koffie” vinden ze hier uitstekende service en het allerbeste advies. Patrick: “Ik merk dat medewerkers steeds meer om betere koffie op de werkvloer vragen. Ook werkgevers willen een buitengewone koffiebeleving bieden. Ik adviseer de klant op basis van hun wensen en behoeften. Vaak wil de klant de overstap maken naar een bonenmachine maar helaas is dit niet altijd mogelijk in verband met de hoge piekbelasting tijdens pauzes.” Bart vult aan: “Zo adviseren we de klant naar de beste mogelijkheid. We hebben voor elke situatie een passende oplossing.”

Totaalleverancier van A-merken

Vantienen levert niet alleen koffie, thee en de bijbehorende automaten. Eigenlijk alles wat je in een bedrijfskantine vindt, kun je hier krijgen. Bart: “Van soep, frisdrank en bier, tot snoep, schoonmaakmiddelen en porselein. Van oudsher zijn we een koffie- en theebedrijf maar we proberen de klant zo veel mogelijk te ontzorgen. Door de jaren heen zijn we steeds meer een totaalleverancier van A-merken geworden. Patrick: “Een van onze klanten onderzocht het aantal leveranciers waarbij ze bestellingen plaatsen, het resultaat was schrikbarend! Om de bedrijfsvoering te verduurzamen, en natuurlijk vele kosten te besparen, leveren wij nu een groot deel van deze producten.”

Al 50 jaar de beste koffie en thee

De koffie en thee van vantienen komt van Simon Lévelt. Dat is historisch zo gegroeid, vertelt Bart. “Mijn opa heeft tien jaar als handelsreiziger – zo heette dat toen nog – voor Simon Lévelt gewerkt. In 1973 richtte hij zijn eigen bedrijf op en kreeg als ‘gouden handdruk’ zijn opgebouwde klantenkring mee. Op voorwaarde dat vantienen altijd de producten van Lévelt blijft afnemen. Het is een gentlemen’s agreement, want er staat niets officieel op papier. Maar het is een afspraak naar ieders tevredenheid, want vijftig jaar later is het nog steeds zo.”

Biologisch en duurzaam

Bijkomend voordeel van deze samenwerking is de duurzaamheidsdoelstelling van Simon Lévelt. Die sluit precies aan bij de overtuiging van vantienen, zegt Patrick. “Zij zijn voorlopers op dit gebied en hard op weg naar een 100% biologisch koffie- en theeassortiment. Bovendien zorgen ze voor een eerlijke beloning voor de koffieboeren.” Bart vult aan: “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ik ben geen klimaat-doemdenker, maar het is onmiskenbaar dat er dingen aan het veranderen zijn. De koffieplant is tamelijk fragiel, en als we ons niet aanpassen, hebben we over vijftig jaar misschien geen koffie van goede kwaliteit meer. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.” «

Vantienen
Landweer 2a
5411 LV Zeeland (NB)
085 - 20 20 720 
info@vantienen.nl
www.vantienen.nl

Tekst: Freddy Radstaak

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.