Het plannen van de juiste route

17 mei 2021 11:47

Het plannen van de juiste route

Mocht je ergens naartoe moeten rijden waar je nooit eerder bent geweest en het dus lastig vindt om te bepalen hoe je precies moet rijden, dan kan een routeplanner zeker helpen. Dit kan handig zijn wanneer je voor jezelf op pad gaat, maar ook zeker wanneer je aan het werk bent en voor je werk de weg op gaat. Mocht je ook nog eens meerdere adressen hebben die je moet bezoeken, dan helpen deze tips je zeker verder.

Het gebruik

Het plannen van een route wordt vaak gebruikt voor bedrijven die voor het werk op verschillende adressen terecht moeten om bijvoorbeeld een dienst te leveren of iets te bezorgen. Met een routeplanner wordt je route efficiënt en eenvoudig gepland, waardoor er voor je uitgedacht wordt welke route het gemakkelijkst voor je is om te rijden. Mocht je dus naar verschillende plekken moeten die niet zo dicht bij elkaar liggen, dan is het handig om te weten naar welke plek je het beste eerst kunt gaan. Dit kun je zelf onderzoeken, maar je kunt het ook voor je laten doen door de routeplanner. Dit scheelt je weer tijd en is net zo gemakkelijk.

Voor het bedrijf

Mocht het zo zijn dat je voor een bedrijf werkt waar meerdere mensen op pad gaan en dus allemaal een andere route hebben, dan komt het gebruik van route plannen ook goed van pas. Er zijn namelijk bepaalde software, zoals RouteLogic, waarin je verschillende mensen kunt toevoegen. Op die manier kun je dus meerdere (bedrijfs)auto’s en ook de chauffeur(s) van die auto’s toevoegen aan het systeem. Als er een route wordt gepland, kun je hier ook gemakkelijk de juiste mensen aan koppelen die die route moeten rijden.

Gemakkelijk en efficiënt

Voor het plannen van een route is het fijn als dit gemakkelijk, maar ook efficiënt wordt gedaan. De routeplanner meerdere adressen is handig voor als je op pad moet en je meerdere plekken moet bezoeken. Efficiënt is het ook als er gezien wordt dat wanneer er een route voor een bepaald iemand gepland staat, er ook gekeken kan worden om deze persoon dan daaropvolgend naar een ander adres in de buurt te sturen. Dit zorgt ervoor dat er niet onnodig veel kilometers worden gereden en is het voor iedereen gemakkelijk om de juiste route te volgen. De routeplanner van RouteLogic houdt ook nog eens rekening met het verkeer, waardoor er een nieuwe route voor je wordt gepland als er bijvoorbeeld een file staat op de weg die eerst gepland stond. Zelfs wanneer het weer een andere kant op slaat berekent deze software de juiste route. Over efficiëntie gesproken!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.