Waarom als ondernemer gebruikmaken van een VPN verstandig is

29 april 2024 10:15

Waarom als ondernemer gebruikmaken van een VPN verstandig is

In de huidige tijd doen we alles via internet. De kans dat bedrijfsgevoelige informatie dan kan worden onderschept, is vrij groot als je niet de juiste maatregelen treft. Het gebruik van een VPN is daarom ook in de huidige tijd iets wat we steeds vaker zien en wat dus ook voor jouw onderneming een goede stap kan zijn naar een stuk extra veiligheid. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je misschien wel helemaal geen idee hebt wat een VPN precies is en hoe het ervoor kan zorgen dat je veilig(er) allerlei belangrijke zaken op het internet kunt doen, leggen we je dat graag in dit artikel allemaal uit. Je zit er namelijk niet op te wachten dat bedrijfsgevoelige informatie in verkeerde handen komt bijvoorbeeld.

Veilige toegang tot bedrijfsnetwerken

Met een VPN kun je op een veilige manier verbinding maken met het netwerk van je bedrijf, ongeacht waar je bent. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld via een remote desktop werkt en op een openbaar wifi netwerk toegang wilt krijgen tot al je bestanden. Dit is vooral handig waar je bijvoorbeeld onderweg bent, thuis werkt of gewoon even wat zaken wilt checken terwijl je op vakantie bent. Zo heb je altijd toegang tot belangrijke bestanden en documenten, terwijl je tegelijkertijd beschermd bent tegen hackers en andere online bedreigingen. Als we kijken naar het aanbod, dan ligt onze voorkeur bij NordVPN. Wil jij weten waarom? Lees dan de hele NordVPN review en bepaal voor jezelf of dit ook voor jou geldt.

Bescherming van gevoelige data

Bedrijfskritische data, zoals klantgegevens, financiële informatie en intellectueel eigendom, zijn zeer aantrekkelijk voor cybercriminelen. Een VPN versleutelt al je internetverkeer, waardoor het onleesbaar wordt voor mensen die hier niets mee te maken hebben. Zo ben je zeker dat je gevoelige data veilig zijn, zelfs wanneer je gebruikmaakt van openbare wifi netwerken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je goed blijft opletten en ook de nodige voorzorgsmaatregelen treft. Een VPN is namelijk een extra slot op de deur, maar zorgt er niet voor dat wanneer je op een verkeerde link in een mail klikt, je niet bang hoeft te zijn voor problemen.

Omgangen van geografische beperkingen

Sommige websites en online diensten zijn geblokkeerd in bepaalde landen of regio's. Met een VPN kun je je virtuele locatie verbergen en toegang krijgen tot deze websites en diensten, ongeacht waar je bent ter wereld. Dit kan handig zijn voor zakenreizen, onderzoek of het gebruik van internationale tools en platforms. Om je een voorbeeld te geven, kun je dus je IP zo instellen dat wanneer je in Spanje bent, het lijkt alsof je gewoon thuis in Nederland zit. Dit is overigens ook ideaal voor wanneer je in het buitenland naar Videoland of Netflix wilt kijken.

Verhoogde privacy en anonimiteit

Voor wie denkt dat je online onzichtbaar bent, die heeft het mis. Online kan namelijk alles worden gevolgd en weten ze precies wie je bent en waar je vandaan komt. Maak je nu gebruik van een VPN, dan is dit net even andes. Je zorgt er namelijk voor dat je IP verandert, waardoor het voor bijvoorbeeld adverteerder een stuk lastiger wordt om advertenties te laten zien die passen bij wat je normaal vaak zoekt. Zo kun je dus als het ware je online identiteit deels beschermen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.