Elektrisch rijden, dat is positief tanken!

11 mei 2017 09:42

Elektrisch rijden, dat is positief tanken!

De verkoop van elektrische en plug-in hybride auto’s is booming. Met de e-Mobiliteitsdag naar aanleiding van het 25-jarig jubileum laat Zuidlease op 18 mei a.s. zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van elektrisch rijden.

Het speciale business-event staat geheel in het teken van elektrische mobiliteit. Het unieke van deze dag is dat hij zich niet beperkt tot de laatste elektrische snufjes op autogebied, maar dat het hele scala van elektrische vervoersmiddelen langs komt. Van elektrische bestelauto’s tot e-bikes. Waarbij ook alle andere aspecten rond e-mobiliteit niet worden vergeten. Zo zijn er ook stands van leveranciers van elektrische laadpalen en deelauto-concepten. Bezoekers kunnen zich tijdens korte presentaties volledig laten informeren over innovaties, ontwikkelingen, kosten(besparingen) en (niet onbelangrijk) fiscale zaken.

“Doel van deze e-mobiliteitsdag is om de bekendheid over volledig elektrisch rijden te vergroten”, licht Zuidlease-directeur Olaf Houben toe. “Elektrisch rijden hoort bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hoe breng je dat in praktijk? Wat betekent e-mobiliteit en hoe past het bij duurzaam ondernemen? Dat willen wij onze klanten en overige bezoekers die dag laten zien.”

Uitgedaagd

Om de zakelijke vervoersbewegingen te verduurzamen, moet elektrische mobiliteit de standaard worden. Daarbij komt steeds meer de nadruk te liggen op de herkomst van de elektriciteit waarmee auto’s worden opgeladen en op andere duurzame oplossingen. Naast het openbaar vervoer zijn de e-bike en de citymobiel schone alternatieven, die vooral drukte en files in grote steden helpen vermijden. Het bedrijfsleven wordt dan ook uitgedaagd om e-mobiliteit toe te passen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zuidlease geeft samen met haar relaties optimaal invulling aan vergroening van het wagenpark.

Interessant

Op 18 mei zijn alle in Nederland leverbare volledig elektrische auto’s te zien, zoals de nieuwe Smart van Mercedes en de nieuwe Ampera van Opel, beide primeurs in Limburg. Uiteraard is Tesla aanwezig, hét merk dat volledig inzet op 100% elektrische auto’s. Ook leveranciers van elektrische fietsen en steps presenteren zich. Nadat je de (zaken)auto op een (al dan niet gratis) parkeerplek buiten een stadscentrum achterlaat, haal je de fiets of step uit je kofferbak en kom je snel en efficiënt op je plek van bestemming in de stad.

Deelauto’s

“Wij bedienen vooral de zakelijke markt, waarvoor elektrisch rijden steeds belangrijker wordt”, zegt Olaf Houben. “Wij willen onze doelgroep daarbij helpen. Heel interessant zijn onze oplossingen in de vorm van deelauto’s die ondernemers aan hun medewerkers kunnen aanbieden. Wij doen daar een pilot mee, waarbij meerdere collega’s gebruikmaken van één elektrische auto. Met een app op hun smartphone kunnen zij deze auto reserveren en openen.” «

Zuidlease bv

www.zuidlease.nl

Tekst: Van Zandvoort Communicatie / Fotografie: Sjef Frijns

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.