Eén veelomvattende oplossing om je salesreps te laten focussen op het behalen van resultaat

4 april 2022 14:36

Eén veelomvattende oplossing om je salesreps te laten focussen op het behalen van resultaat

Met een oplopende werkdruk, is het vandaag de dag cruciaal dat salesprofessionals zich volledig kunnen toewijden aan het binnenhalen van nieuwe projecten en/of klanten. De opbouw en structuur van de salespijplijn is daarin vaak bepalend.

Vele salesreps spenderen vaak nog te veel tijd aan het zogenaamde groundwork, waardoor er aan het eind van de maand vaak te weinig tijd is voor het closen van deals. Met de hedendaagse technische mogelijkheden kun je gelukkig meerdere aspecten automatiseren, maar vaak gaat dit gepaard met een legio aan tools, waardoor de salesrep weinig tot geen overzicht meer heeft. 

Sales.Rocks is erin geslaagd om een totaalproduct te ontwikkelen waarin alle benodigde handigheidjes en technologische snufjes op het gebied van internationale data en outbound sales in één oplossing zit verwerkt.

Met het oog op de avg-conforme datadekking en internationale aanpak, stond het afgelopen jaar voornamelijk in het teken van het aantrekken van meerdere buitenlandse samenwerkingspartners op het gebied van salesbegeleiding. Zodoende is er een partnerprogramma ontstaan waarin Sales.Rocks samenwerkt met internationale salescoaches en consultancybedrijven om B2B-bedrijven te ondersteunen om voornamelijk de eerste en meest tijdrovende stappen van het salesproces te automatiseren. 

Zo krijgen officiele Sales.Rocks-partners exclusief toegang tot alle functionaliteiten van het platform en hebben ze alle benodigdheden omhanden om hun cliënten te helpen met het vinden van de juiste doelgroep, het creëren van een ideaal klantprofiel, het opzetten van een overzichtelijke salespijplijn en het leggen van het eerste contact met toekomstige afnemers.

Met als resultaat dat Sales.Rocks binnen enkele maanden een netwerk heeft opgebouwd met meer dan 30 exclusive resellers en distributeurs buiten Nederland (in landen zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken, Australië, Nieuw Zeeland,  Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en meer).

Nu is Sales.Rocks op zoek naar partners in eigen land

Zo willen we samen met jou het midden-en kleinbedrijf helpen om hun salesactiviteiten nog verder te optimaliseren op het gebied van salesautomatisering, lokale en internationale dataverrijking en gepersonaliseerde outreach-technieken en kanalen.

“Met het gebruik van een sales automation platform kun jij zowel je bereik als je conversie vergroten, zodat je salesreps zich volledig kunnen focussen op de closing. Met een constant goed gevulde en gestructureerde sales-funnel, schaal je op een duurzame manier je salesactiviteiten op, wat uiteindelijke meer omzet zal opleveren", aldus Christiaan Jaarsma, Chief Revenue Officer bij Sales.Rocks.

Toegang hebben tot de juiste contactgegevens

Een veelvoorkomend probleem bij een groot deel van onze gebruikers is dat zij moeite hebben met het vinden van hun ideale doelgroep en de vervolgstap daarop, namelijk het vinden van de juiste contactgegevens. Het is immers cruciaal om toegang te hebben tot actuele en juiste bedrijfsgegevens voor het eerste contact met een mogelijke klant. Daarnaast zien we dat veel  mkb’ers beschikken over onjuiste en gedateerde informatie en contactgegevens. Sales.Rocks biedt toegang tot zowel accurate bedrijfs- en contactgegevens wereldwijd, maar geeft ook de mogelijkheid om je bestaande klantgegevens te verrijken met waardevolle en gestructureerde bedrijfs- en contactinformatie.

Verfijnde filtermogelijkheden voor optimale relevantie

Het bieden van de juiste data is niet de enigste functionaliteit van het Sales.Rocks-platform. Onze uitgebreide zoekmachine met tientallen filtermogelijkheden maakt het eenvoudig om aan bedrijfsinzichten te komen die voor jou relevant zijn. Met meer dan 200 miljoen contactprofielen wereldwijd, en 130 miljoen bedrijfsprofielen (waarvan o.a. 3,7 miljoen in Nederland), biedt dit veel kansen om jouw ideale klantprofiel in beeld te krijgen.

Een gepersonaliseerde outreach als ideale trigger tot gesprek

Personalisatie kan een enorme boost geven aan open- en reply-rates, maar alleen als het op de juiste manier gebeurt. Veel bedrijven hebben moeite op personalisatie te schalen tot een grotere groep leads. Sales.Rocks’ campagnemodule beschikt naast het gebruik van dynamische datapunten ook over AI-gegenereerde bedrijfscontent: zo bouw je uniek, dynamisch foto- en videomateriaal voor je leads. Het resultaat: geen enkele outreach is meer hetzelfde en je levert een boodschap die meteen aanleiding geeft tot gesprek.

Bovendien is e-mail niet het enigste kanaal in ons aanbod. Je kunt e-mail ideaal combineren binnen Sales.Rocks met een automatische LinkedIn-campagne, maar je kunt ook gewoon de telefoon oppakken om zo de lead-nurturing te versnellen.

Wil je nou meer weten? Neem dan contact op met Sales.Rocks’ CRO Christiaan Jaarsma via christiaan@sales.rocks voor een goed gesprek, of boek direct een meeting via https://bookings.sales.rocks/#/customer/srchristiaan

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.