Een archeologisch onderzoeksbureau nodig?

25 november 2022 13:53

Een archeologisch onderzoeksbureau nodig?

Het vinden van een goed archeologisch onderzoeksbureau dat ook nog betaalbaar is, kan een grote uitdaging zijn. Het is immers een partij die je niet dagelijks nodig hebt. Om verschillende redenen kunt u ervoor kiezen om een archeologisch onderzoeksbureau in te schakelen. Het kan zijn dat dit vanuit de gemeente moet worden gedaan of dat u zelf een bureau wilt inschakelen. In beide gevallen is het handig om een partij in te kiezen die professioneel te werk gaat en jarenlange ervaring heeft op archeologisch gebied. Een bedrijf dat u helpt waar nodig en dat u verder brengt. Door het inzetten van archeologisch onderzoek voorkomt u dat relevante informatie uit het bodemarchief verloren gaat.

Archeologisch onderzoek

Een archeologisch onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen. Als onderzoeksbureau staan we u bij tijdens al deze fases. Vaak wordt er vanuit de gemeente aangegeven om wat voor soort archeologisch onderzoek het moet gaan. Transect is gespecialiseerd in allerlei verschillende soorten archeologisch onderzoek. Vaak wordt er gestart met een archeologisch bureauonderzoek. Met behulp van dit vooronderzoek kan de gemeente bepalen of er nog meer onderzoek nodig is. Wanneer dit nodig is, gaat ons team van ervaren specialisten verder de grond onderzoeken en de gevonden resten bestuderen. Uiteindelijk wordt hier een overzichtelijke rapportage van gemaakt en aan u gegeven.

Waarom en wanneer

Archeologisch onderzoek is belangrijk om goed uit te voeren omdat dit ons meer inzicht geeft in het leven van onze voorouders en de manier waarop zij leefden. Naast het feit dat dit ons meer leert ook over ons eigen leven vandaag de dag, is archeologisch onderzoek ook van groot cultureel belang. Wanneer u druk bezig bent met een bouwproject, kan het lastig zijn om het juiste moment te kiezen voor dit soort onderzoek. Om een archeologisch onderzoek zo goed mogelijk uit te voeren, is het verstandig om dit zo vroeg mogelijk in het bouwproject te laten doen. Verschillende stappen binnen de archeologie kosten best wat tijd. Om niet in de problemen te komen met de fundering en flexibiliteit geldt de regel; hoe eerder, hoe beter.

Archeologisch onderzoeksbureau.

Bij een archeologisch onderzoek is het van belang dat er secuur werk wordt geleverd. Met 20 ervaren medewerkers in dienst, zijn we een onderzoeksbureau dat staat voor het leveren van kwaliteit. Samen met u bespreken we de plannen en het verloop van het proces. We bieden een snelle uitvoering en een professionele houding gedurende het gehele proces. Kwaliteit leveren staat voor ons op de eerste plek. Expertise en nauwkeurigheid is een absolute vereiste voor een archeologisch onderzoeksbureau. Voor bouw- en aanlegprojecten is Transect dé partner die dit voor u kan uitvoeren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.