Deze simpele activiteiten mogen niet ontbreken tijdens de teamdag

16 mei 2023 15:26

Deze simpele activiteiten mogen niet ontbreken tijdens de teamdag

Tijdens een teamdag zijn er natuurlijk een aantal activiteiten die je kunt doen, vaak wordt er veel uit de kast getrokken. Maar wist je dat een simpele teamdag net zo leuk kan zijn? Hieronder bespreken wij simpele activiteiten die absoluut niet mogen ontbreken tijdens de teamdag.

Samenwerkingsopdracht

Een samenwerkingsopdracht is de ideale manier waarop je je teamleden een stuk beter leert kennen. Een samenwerkingsopdracht kan bijvoorbeeld een puzzel, bouwproject of bijvoorbeeld een probleemoplossende activiteit zijn. Een goed voorbeeld van een samenwerkingsopdracht is een escape room. Tijdens een samenwerkingsopdracht is het doel om de teamleden te laten samenwerken, communiceren en een belangrijke, dat ze vertrouwen op elkaar. Hierdoor versterkt de teamdynamiek en stimuleer je het creatieve denken van het team.

Storytelling-activiteiten

Een doel van een teamdag is bijvoorbeeld om elkaar beter te leren kennen. Daarom is een storytelling activiteit misschien wel de ideale activiteit voor jullie team. Een storytelling activiteit is bijvoorbeeld het vertellen van persoonlijke verhalen en ervaringen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld met je team een ‘get to know each other’ spel te spelen. Hierdoor leren de teamleden elkaar steeds beter kennen, waardoor ze precies weten hoe ze met elkaar om moeten gaan.

Wandelen

Wat ook een simpele maar leuke en sportieve activiteit is om te doen tijdens een teamdag, is om een stuk te gaan wandelen met je team. Je zult al snel merken dat de teamleden loskomen en hun verhalen gaan delen over wat ze hebben meegemaakt hebben in de omgeving.  Op deze manier zorg je ervoor dat de teamleden met elkaar gaan communiceren en dat de teamleden elkaar beter leren kennen.  

Dag afsluiten met een heerlijk etentje

Na een bewogen teamdag is het tijd om de dag te reflecteren, maar hoe tof is dit om te doen met een hapje eten. Je kunt ervoor kiezen om uit eten te gaan met je team, maar je kunt er ook voor kiezen om een heerlijke BBQ te organiseren. Ben jij nog opzoek naar een goede BBQ waarmee je je teamuitje kunt afsluiten? Met de BBQ’s van Bbqtime.nl kun je jullie teamuitje op de juiste manier afsluiten. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend gezellig om de dag met elkaar af te sluiten en elkaar te vertellen wat je over elkaar geleerd hebt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.