Als ik morgen ontslagen word, wat wil ik dan?

18 juni 2020 09:50

Als ik morgen ontslagen word, wat wil ik dan?

Volgens de OESO is er zwaar economisch weer op komst met terugval in werkgelegenheid. En word je dan ontslagen, hoe vind je dan werk dat bij jou past?

Vele ondernemers, directeuren en managers liggen momenteel meer wakker vanwege de vraag en of ze morgen nog wel bestaan als onderneming. Snijden in kosten en vooral personeel wordt vaak als middel gebruikt om overlevingskansen te vergroten.

Medewerkers liggen wakker van de vraag of ze morgen nog wel hun baan behouden.  En als ze dan toch ontslagen dreigen te worden, wat wil ik dan? Dat leidt tot vele gewetensvragen en geeft mensen een onzeker gevoel.

Zelfvertrouwen neemt af en zorg neemt toe. Ze verliezen aan mentale veerkracht. Mentale veerkracht; ondanks alle onzekerheid toch vanuit je persoonlijke kracht en overtuiging van je kwaliteiten doelgericht werken aan zekerheid.

Medewerkers willen zoveel als mogelijk vanuit kracht werken aan hun toekomst- mogelijkheden. Gelukkig kan je dat ook doen. Als medewerkers heb je meer invloed op het verloop van je situatie dan je denkt.

In 5 webinar sessies leer je jouw mentale veerkracht te vergroten en beter grip op de toekomst te houden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.