7 Redenen waarom ondernemers investeren in duurzame beleggingsfondsen

8 februari 2024 09:12

7 Redenen waarom ondernemers investeren in duurzame beleggingsfondsen

Langzaam maar zeker is er een trend ontstaan onder ondernemers; investeren in duurzame beleggingsfondsen. Hoe komt het dat de populariteit van deze fondsen zo is toegenomen? In dit artikel vertellen we je over de verschillende redenen waarom het investeren in duurzame beleggingsfondsen zo interessant is voor bedrijfseigenaren.

Steeds meer goede opties

Laten we eerlijk zijn, als ondernemer wil je dat jouw investeringen meer doen dan alleen rendement opleveren, toch? Je zoekt naar kansen waar jouw geld hard werkt en tegelijkertijd een positieve impact heeft op onze planeet. Nou, de goede opties voor duurzaam beleggen schieten als paddenstoelen uit de grond! Het mooie is dat je tegenwoordig kunt kiezen uit een scala aan fondsen die gericht zijn op groene energie, een circulaire economie en zelfs sociaal ondernemerschap. Denk dan bijvoorbeeld aan een fonds als Meewind. We zitten nu in een tijd waarin het super gemakkelijk is om fondsen te vinden die niet alleen passen bij je financiële doelen, maar ook bij je waarden.

Duurzaamheid voor het milieu

Een tweede reden waarom duurzame beleggingsfondsen zo aantrekkelijk zijn voor ondernemers, is natuurlijk de positieve impact die ze hebben op het milieu. Door te investeren in dit soort fondsen, investeer je in bedrijven en projecten die zich richten op het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Denk daarbij dan aan hernieuwbare energiebronnen, efficiënter omgaan met grondstoffen of het verminderen van afval. Door in deze fondsen te investeren, draag je dus bij aan een groenere en duurzamere toekomst voor onze planeet, terwijl je tegelijkertijd een goed rendement op je investering behaalt.

Een positieve sociale impact

Je weet als geen ander dat ondernemen niet alleen om winst draait, maar ook over het maken van een verschil. Investeren in duurzame beleggingsfondsen geeft jou de kans om deel te nemen aan iets groters dan jezelf, iets wat ons allemaal aangaat: de toekomst van onze planeet. Het is bijna alsof je met elke euro die je investeert, een zaadje plant voor een groenere toekomst. Plus, je laat zien dat je bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt, wat klanten, medewerkers en zakenpartners ontzettend waarderen. We hebben het hier over een echte win-win situatie; je portemonnee wordt er -als het goed is- voller van en je draagt bij aan een betere wereld.

Hogere ethische normen

Wanneer we het over hogere ethische normen hebben, praten we echt over de kern van jouw bedrijf en hoe het zich verhoudt tot de wereld. Door te investeren in fondsen die niet alleen een financieel rendement opleveren maar ook ethisch handelen, geef je een krachtig signaal af. We laten zien dat succes niet enkel gemeten wordt in cijfers op een balans, maar ook in de positieve veranderingen die we teweegbrengen. Hierdoor blijven we niet alleen trouw aan onze eigen waarden, maar inspireren we ook anderen om hetzelfde te doen.

Een mooi rendement op de lange termijn

Laten we eens praten over het lange termijn verhaal. Investeren in duurzaamheid is niet alleen goed voor ons geweten, maar ook voor onze portemonnee op de lange duur. Je kent het gezegde wel, ‘haastige spoed is zelden goed’. Dat geldt zeker voor beleggen. Wanneer je kiest voor duurzame fondsen, kies je voor projecten die misschien niet direct morgen winst maken, maar op de lange termijn zorgen ze voor een stabiele en gezonde groei. Dit is niet alleen goed voor jou als investeerder, maar ook voor de samenleving als geheel.

Een beter imago krijgen

Een beter imago krijgen is als de aanleg van een mooie tuin: het kost je misschien tijd, moeite en zorg, maar het resultaat is dat meer dan waard! Door duurzaam en ethisch te investeren, laat je aan de wereld zien dat jouw bedrijf niet alleen om winst geeft, maar ook om de planeet en haar bewoners. Mensen houden van bedrijven die een hart tonen en niet alleen nemen, maar ook geven. Hierdoor pluk jij de figuurlijke vruchten: je zal niet alleen nieuwe klanten aantrekken, maar ook bestaande klanten behouden en zelfs mond-tot-mondreclame genereren. Wil je dus graag een positief imago opbouwen? Begin bij je investeringen en laat zien wat voor bedrijf je echt bent.

Risicobeperkingen

Heb je weleens stilgestaan bij risicobeperkingen in je beleggingen? Het is net zoiets als een airbag in je auto; je hoopt het nooit te hoeven gebruiken, maar het geeft wel een veiliger gevoel. Als je diversifieert in duurzame investeringen, spreid je de risico’s. Door te kiezen voor een mix van groene energieprojecten, biotechnologie en misschien zelfs wat duurzame landbouw, verminder je de kans op financiële problemen en help je onze mooie planeet. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.