5x besparen op operationele kosten

11 april 2022 13:31

5x besparen op operationele kosten

Je operationele kosten wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden. Je kan dan verschillende dingen doen. Maar het hoeft niet. Want met deze ene simpele verandering in je bedrijf bespaar je op wel 5 soorten operationele kosten.

Wist je namelijk dat stof in je bedrijf (ongemerkt) extra kosten met zich meebrengt? En hoewel je stof niet kan vermijden, kan je het wel beheersen. Met luchtzuiveringssystemen filter je stofdeeltjes uit de lucht voor ze schade kunnen toebrengen. Zo bespaar je met zuivere lucht op deze vijf operationele kosten:

Personeelskosten

Een stoffig magazijn is slecht voor de gezondheid van je personeel. Zo kunnen medewerkers te maken krijgen met duizeligheid, hoofdpijn, keelpijn en luchtweginfecties. Het gevolg: een hoger ziekteverzuim. Andersom is gezond personeel juist minder vaak én minder lang ziek. Door lager ziekteverzuim bespaar je tot wel 50% op personeelskosten.

Schoonmaakkosten

Hoe viezer je magazijn is, hoe vaker en intensiever je moet schoonmaken. Doet je personeel dit gedeeltelijk? Dan kost dat extra tijd en dus geld. Want tegelijkertijd schoonmaken én hun belangrijkste werkzaamheden uitvoeren? Dat gaat niet. En je wil natuurlijk wel snel leveren. De schoonmaak vaker uitbesteden aan een schoonmaakbedrijf dan maar? Die kosten kunnen snel oplopen. Met een schone ruimte bespaar je dan ook tot wel 70% op schoonmaakkosten.

Onderhouds- en reparatiekosten

Stof in de lucht slaat na verloop van tijd neer op je machines en apparatuur. Dit vergroot de kans op mechanische problemen. Je apparatuur heeft hierdoor vaker onderhoud nodig en staat vaker stil door storingen. Dat kost tijd en geld. Bovendien zijn slecht onderhouden machines eerder aan vervanging toe. Door stof uit de lucht te filteren voordat het op machines terechtkomt, bespaar je tot wel 30% op kosten voor onderhoud en reparatie. En dan hebben we het nog niet eens over de kostenbesparing voor het beperken van stilstand van je apparatuur.

Energiekosten

Zeker in tijden als deze, waarin de gasprijzen ongekend hoog zijn, drukt het verwarmen van je magazijn zwaar op je kosten. Een besparing op je verwarmingskosten is dus op z’n zachtst gezegd mooi meegenomen. De luchtzuiveringssystemen van Zehnder Clean Air Solutions zijn zo ontworpen dat de gezuiverde lucht vanuit de reiniger (die meestal aan het plafond hangt) direct weer naar de vloer wordt geblazen. Warme lucht vermengt zo weer met de koudere lucht op werkhoogte. Je hoeft dus minder hard te verwarmen. Dit bespaart je tot wel 30% aan energiekosten.

Kosten voor luchtbehandeling

Het afzuigen of filteren van lucht kan een behoorlijk uitdagende (logistieke) operatie zijn. Denk aan de tijd, energie en kosten die het met zich meebrengt om filters te vervangen bijvoorbeeld. Ook daar kan je met Zehnder’s luchtzuiveringssystemen op besparen. Op basis van een uniek service concept worden je filters op tijd vervangen. Sommige klanten hebben op deze manier hun kosten voor luchtbehandeling met wel 50% verminderd.

Bereken hoeveel schoonmaakkosten jij bespaart met zuivere lucht

Benieuwd hoeveel euro de installatie van luchtzuiveringssystemen jou oplevert? Bereken je maandelijkse besparing op schoonmaakkosten met de online rekentool van Zehnder Clean Air Solutions.

Naar alle berichten van Zehnder Clean Air Solutions terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.