5 goede redenen om nu een auto te leasen

30 oktober 2020 14:51

5 goede redenen om nu een auto te leasen

Leasen is zeker niet nieuw maar wordt wel steeds populairder. Zakelijk werd al langer gebruik gemaakt van leaseauto’s maar tegenwoordig stappen ook steeds meer particulieren over op een private lease contract. Goedkope private lease biedt u heel wat voordelen. U rijdt in een nieuwe zuinige auto met de nieuwste innovaties zonder grote investeringen te hoeven doen. Nieuwe auto’s in de garage hebben een redelijk fors prijskaartje en niet iedereen kan of wil dit bedrag in één keer uitgeven. Als u een auto gaat leasen heeft dat buiten het omzeilen van de aanschafprijs tal van andere voordelen. We zetten ze graag op een rijtje voor u.

Bepaal zelf de looptijd van uw leasecontract

Bij veel leasemaatschappijen zit u vast aan een contractduur van minstens 24 maanden (2 jaar) uitlopend tot een periode van 48 maanden (4 jaar). Hoe langer de looptijd van uw leasecontract des te lager de maandelijkse kosten. Maar stel dat u op zoek bent naar een leaseauto ter overbrugging van een kortere periode. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als uw nieuwe werkplek lastig te bereiken is met het openbaar vervoer en u nog niet dichterbij kan gaan wonen. In dat geval is het mogelijk om een nieuwe auto te leasen via shortlease. Met deze vorm van leasen heeft u een contract van slechts 12 maanden (1 jaar) of soms zelfs nog korter. Hoewel shortlease zeker ook een nadeel kent van redelijk hoge maandkosten geeft het ook veel voordelen. U rijdt in een nieuwe auto, zit niet vast aan een langlopend contract, en auto’s zijn vaak zonder lange levertijd beschikbaar. Bovendien is shortlease zeker nog een stuk aantrekkelijker voor uw portemonnee dan het huren van een auto.

Geen onverwachte hoge kosten bij de garage

Wanneer u een auto gaat leasen bent u er zeker van dat u niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan bij de garage. Alle onderhoudskosten zijn verrekend in het maandbedrag. Dat geldt niet alleen voor onderhoudsbeurten maar ook voor de keuring van de auto. Wanneer u schade of pech heeft is er vrijwel altijd direct vervangend vervoer geregeld zodat u niet zonder auto komt te zitten. Onderhoudskosten kunnen bij een privé auto soms flink oplopen. Daar hoeft u bij een leaseauto dus niet van wakker te liggen.

Wegenbelasting en verzekering

In het maandelijkse bedrag van uw leasecontract zijn behalve de onderhoudskosten en de afschrijving van de auto ook de wegenbelasting en de verzekering al verrekend. De auto is in elk geval WA verzekerd en vaak is dit door de leasemaatschappijen uitgebreid naar een allrisk verzekering. Bij een Allrisk, ook wel casco verzekering genoemd bent u verzekerd tijden alle schade aan uw leaseauto. Dat kan zijn door een aanrijding maar ook natuurgeweld als een flinke hagelbui.

Rijd in een nieuwe auto tegen zeer aantrekkelijk maandbedrag

Via een goedkope private lease kunt u nu al in een nieuwe stadsauto rijden met een leasebedrag vanaf  slechts € 200 euro per maand. Leasen is voor iedereen zeker een optie om te overwegen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.