Zo vind je jouw ideale baan nog deze maand

27 januari 2022 11:13

Zo vind je jouw ideale baan nog deze maand

Ben jij al eeuwen op zoek naar een nieuwe baan, of heb je juist recentelijk besloten om op zoek te gaan naar werk? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je zoektocht met succes af te ronden. Dit vereist een zeer actieve houding en veel zoekwerk, maar dan is de kans op het vinden van een leuke baan een stuk groter. Ga er dus even goed voor zitten, en neem op je gemakje alle tips door voor het vinden van een nieuwe baan. Als je ze één voor een toepast en er de tijd voor neemt heb je vast binnen de kortste keren werk gevonden!

Vind de juiste vacatures

Het belangrijkste aan het zoeken naar een nieuwe baan is natuurlijk om de leukste vacatures te vinden. Zonde vacature geen mogelijkheden, hoewel mensen ook wel eens een baan vinden door een open sollicitatie te sturen. De kans dat je daarmee succes hebt is echter vrij klein, dus kiezen de meeste mensen ervoor om enkel sollicitaties te sturen naar bedrijven die daadwerkelijk mensen nodig hebben. De meeste (en leukste) vacatures vind je onder andere via VerdoWerkt. Of je nu vacatures in Barneveld zoekt of in een andere stad, je vindt ze via deze website overal. Deze online vacaturebank richt zich op alle vacatures in de verschillende regio’s, wat het zoeken een stuk makkelijker maakt. Selecteer op de website van VerdoWerkt de juiste plaats, selecteer de branche en vul eventueel een passend zoekwoord in, en laat je vervolgens verrassen door het aanbod vacatures. Vervolgens kun je gemakkelijk via de website van VerdoWerkt contact opnemen met het betreffende bedrijf dat de functie open heeft staan. Handig!

Zorg voor een verpletterend cv

Wil jij indruk maken op je potentiële nieuwe werkgever? Dan is het belangrijk dat jouw cv in orde is. Dit wil zeggen dat deze niet alleen de juiste informatie geeft over jouw opleidingen, cursussen en werkverleden, maar ook dat je de werkgever nieuwsgierig maakt naar wat je te bieden hebt. Google eens op originele cv’s en je zult zien dat er veel meer mogelijk is dan de standaard opmaak. Je zult direct begrijpen dat een cv met een flitsende vormgeving meer aandacht vraagt dan een cv met een opsomming in zwarte letters op een witte achtergrond. De werkgever zal denken dat je het er makkelijk vanaf hebt willen maken, en mensen met een unieker cv zullen sneller uitgenodigd worden op gesprek.

Laat je netwerk weten wat voor baan je zoekt

Tegenwoordig kun je vrijwel niet zonder LinkedIn. Al vele mensen hebben via dit netwerk nieuwe opdrachten of een nieuwe baan gevonden. Het platform is er dan ook met nadruk voor zakelijke doeleinden, dus wees niet bang om mensen te ‘spammen’ met jouw wensen voor een nieuwe baan. Beschrijf het liefst zo gedetailleerd mogelijk waar je naar op zoek bent, en er is vast iemand in jouw netwerk die een idee heeft. Net als de website van VerdoWerkt is de kans dat je via LinkedIn een nieuwe baan vindt heel groot, of je nu naar vacatures in Barneveld zoekt of in een andere stad. Het proberen waard dus!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.