Zo kun je als bedrijf je afval het beste scheiden

19 oktober 2022 12:17

Zo kun je als bedrijf je afval het beste scheiden

Iedereen weet dat afval scheiden belangrijk is. Het heeft een positief effect op het milieu doordat de gescheiden materialen gemakkelijker gerecycled kunnen worden en minder broeikasgassen uitgestoten worden omdat er minder afvalverwerking is. Sommige mensen vergeten dat je tijdens een verbouwing ook afval moet scheiden. Daarom kan je een container huren in Den Haag voor verschillende soorten puin. Ook bedrijven dienen hun afval te scheiden, of dit nou gaat om productieafval of om afval op kantoor. Toch vergeten veel bedrijven dit te doen. Om die reden geven wij tips om als bedrijf meer houvast te hebben op het scheiden van afval.

Gebruik verschillende bakken voor ieder soort afval

Als er op kantoor maar 1 prullenbak aanwezig is, wordt daar natuurlijk alles ingegooid. Hetzelfde geldt als in iedere kantoorruimte maar 1 prullenbak is. Het is daarom slim om gebruik te maken van verschillende kleinere prullenbakken, een voor gft, een voor plastic, een voor glas en een voor restafval. Op deze manier wordt afval scheiden een stuk gemakkelijker voor iedereen op kantoor. Iedereen kan zijn afval in de daarvoor bestemde bak doen en draagt zo zijn steentje bij. Wel zo handig als dit in iedere kantoorruimte aanwezig is zodat niet iemand door het afval heen moet gaan om het naderhand te scheiden. Om bewustwording te creëren is het een idee om in iedere ruimte een kleine poster op te hangen bij de prullenbakken. Zo kunnen mensen zien welk afval waar in hoort en wat niet.

Grote containers voor productieafval

Voor bedrijven die veel productieafval hebben is het scheiden van afval cruciaal. Vaak wordt er gebruik gemaakt van grote hoeveelheden plastic, metaal en textiel die allemaal gerecycled kunnen worden. Deze materialen kunnen hergebruikt worden om nieuwe producten van te maken. Daarom is het verstandig als je werkt met grote hoeveelheden, om grote containers te huren om het afval in te scheiden. Hierbij geldt hetzelfde als bij de prullenbakken, iedere container is bestemd voor zijn eigen soort afval. Wijs in het team een aantal personen aan die ervoor zorgen dat het afval in de juiste container terecht komt. Zo zorg je ervoor dat consistent afval op de goede manier gescheiden wordt.

Afval laten inzamelen of ophalen

Als bedrijf kun je afval zelf wegbrengen naar de milieustraat of naar een afvalbergstation. Heeft je bedrijf alleen huishoudelijk afval? Dan kan je ook het afval laten ophalen door de gemeente. De gemeente hoeft de aanvraag om het afval op te halen niet te accepteren, dus het zou kunnen zijn dat je het evengoed zelf weg moet brengen. Echter is er ook een andere optie namelijk het afval laten ophalen door een particuliere inzamelaar. Met een inzamelaar kan je als bedrijf een contract afsluiten om het afval om de zoveel tijd te laten ophalen. Zij brengen het afval dan naar erkende afvalverwerkers. Als je een particuliere inzamelaar wilt, is het belangrijk om te kijken of hij op de VIHB-lijst staat. Dit is een lijst met erkende inzamelaars op gebied van bedrijfsafval.

Afval scheiden doen we samen, particulier of bedrijf het maakt niet uit. Samen zorgen we voor een verbetering van het milieu en reduceren we broeikasgassen voor een mooiere toekomst.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.