Zo krijg je de goedkoopste zorgverzekering

21 februari 2023 11:11

Zo krijg je de goedkoopste zorgverzekering

Bespaar honderden euro’s per jaar

Als je 18 wordt, dan komen er extra verantwoordelijkheden bij. De zorgverzekering is daar eentje van. Een zorgverzekering voor jongvolwassenen is verplicht boven 18 jaar. Je betaalt voor in ieder geval voor je basisverzekering. Daarnaast kun je nog kiezen uit een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Dit zijn wel extra kosten bovenop de basisverzekering. Wil je besparen op je zorgverzekering? Volg dan onderstaande tips in dit artikel.

Besparen op je basisverzekering

Als eerste is het belangrijk om de maatschappij te kiezen met de voordeligste basisverzekering. Hier kan nog wel eens een verschil in zitten. Op het eerste gezicht lijken de verschillen niet heel groot, maar een tientje per maand is toch weer 120 euro per jaar. Daarnaast kun je kijken of je gebruik kunt maken van een collectieve regeling via je werk, sportclub of onderwijsinstelling. Dit scheelt maximaal 10 procent op het volledige maandelijkse bedrag.

Een andere manier om te besparen op de basisverzekering is door het bedrag van het eigen risico te verhogen. Als je gezond bent en geen bezoek verwacht aan een specialist, dan is dit een prima optie om het bedrag van je studenten zorgverzekering te verlagen.

Aanvullende verzekering op maat

In een basisverzekering vind je vaak al de vergoedingen die je nodig hebt. Denk aan voorbehoedsmiddelen, huisartsbezoeken, medicijnen en geestelijke gezondheidszorg. Een aanvullende verzekering kiezen mensen vaak voor de fysiotherapie. Sport je veel en wil je hulp bij een blessure? Kies dan een aanvullende zorgverzekering voor studenten.

Verzekerd voor ongelukjes met het gebit

Je kunt ook kiezen voor een voordeliger pakket als je alleen een verzekering wil bij schade aan je gebit na een ongeval. Dit is ook een aanvullende zorgverzekering, maar je betaalt wel minder dan een pakket met vergoeding voor fysiotherapie. Het scheelt je 15 tot 20 euro in de maand als je kiest voor een verzekering in deze vorm. Dat is ongeveer 250 euro per jaar.

Hoe kies ik zon voordelige verzekering?

Het beste is om eerst even stil te staan bij wat je precies nodig hebt. Schrijf de zorgkosten op die je verwacht voor het komende jaar. Is dat alleen de huisarts en de tandarts? Dan hoef je niet te kiezen voor een volledige aanvullende verzekering. Op de website van de zorgverzekeraar vind je precies wat je nodig hebt. Welke vergoedingen zitten in je pakket en welke wil je juist schrappen? Het is zonde om veel te betalen voor een dure verzekering als je er niets van gebruikt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.