Zakenreizen naar Amerika in het post-coronatijdperk

12 oktober 2022 11:54

Zakenreizen naar Amerika in het post-coronatijdperk

Nu de wereld langzaam uit het corona-dal komt en het weer mogelijk is een ESTA voor een reis naar Amerika aan te gebruiken, steken andere uitdagingen de kop op. Door personeelstekorten op luchthavens lopen reizigers vertragingen op, of erger nog: hun vlucht wordt geannuleerd. Waar moet je op letten bij een zakenreis in deze tijden?

Vraag altijd op tijd een ESTA aan voor Amerika

Dit is wellicht een no-brainer, maar zonder geldige ESTA is het niet mogelijk om naar Amerika te reizen. Hoewel ESTA’s vaak snel afgehandeld worden, is het zeker aan te raden niet te lang met de aanvraag te wachten; zeker omdat een goedgekeurde ESTA is twee jaar geldig en voor meedere reizen gebruikt kan worden. Een ESTA Amerika kan erg gemakkelijk online aangevraagd worden, dus voor een zakelijke reis hoef je niet eerst nog naar het consulaat. Met een ESTA mag je conferenties, beurzen of klanten bezoeken, maar je mag niet in dienst treden bij een Amerikaanse werkgever. In dat geval moet je wel een fysiek visum aanvragen bij het consulaat.

Wat te doen bij onverhoopte problemen tijdens de reis

Het is helaas goed mogelijk dat er iets misgaat; de vlucht heeft vertraging of wordt geannuleerd, of de bagage komt niet op tijd aan vanwege personeelstekorten. In het geval dat een vlucht niet doorgaat, hebben reizigers altijd recht op compensatie via de Europese wetgeving. Wees er tevens van bewust dat zakenreizen als werktijd tellen, ook als de reiziger vastzit op een luchthaven (en misschien is het mogelijk wat op afstand te werken?). Als een koffer spoorloos is verdwenen, wordt aangeraden meteen een melding te maken. In het zeldzame geval dat de bagage niet meer boven water komt, heb je ook recht op een vergoeding.

De aankomst in Amerika

Het is niet noodzakelijk een ESTA uit te printen. Meer dan het paspoort is dus niet nodig bij het passeren van de douane. Zodra je officieel op het vliegveld bent, is het zaak de weg naar uw bestemming te vinden. Het openbaar vervoer is in veel Amerikaanse steden chaotisch georganiseerd. Probeer dus al voor de reis te oriënteren hoe het best vanaf de lokale luchthaven te reizen. Dat is natuurlijk minder belangrijk als uw werkgever een taxi heeft geregeld.

Laatste checklist voor de reis?

Voor een vlucht naar Amerika is de ESTA natuurlijk het belangrijkst, maar vergeet ook geen goede reisverzekering af te sluiten, waardoor eventuele problemen sneller verholpen kunnen worden. Er komt natuurlijk veel kijken bij de voorbereiding, maar hoe dan ook zijn zakenreizen essentieel voor de huidige mondiale economie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.