3 redenen om werkervaring op te doen in het buitenland

19 april 2024 09:18

3 redenen om werkervaring op te doen in het buitenland

Al vanaf zeer jonge leeftijd droomde je van een leven in het buitenland. Niet voor altijd, maar gewoon om eens een geheel nieuwe cultuur te ontdekken en werkervaring op te doen. Dat klinkt natuurlijk fantastisch en biedt veel voordelen voor je latere werk in Nederland, maar het is tegelijkertijd ook best complex. Ook over de grens moet er immers geld verdiend worden. Bovendien kan het erg eenzaam voelen als je helemaal op jezelf bent aangewezen in het buitenland.

Toch zijn er genoeg redenen om deze keuze juist wél te maken. Nog altijd niet overtuigd? Lees dan snel verder en ontdek drie goede redenen om werkervaring op te doen in het buitenland.

1.Het helpt je om een betere ondernemer te worden

Terwijl je werkervaring opdoet in het buitenland, leer je vaardigheden waar je je leven lang wat aan zult hebben. Het helpt je uiteindelijk dan ook om een betere ondernemer te worden. Je leert bijvoorbeeld beter omgaan met verschillende culturen, je beter verstaanbaar maken in verschillende talen, omgaan met diverse mensen en om altijd manieren te vinden de concurrentie voor te blijven. Dit zijn waardevolle vaardigheden die niet alleen in het buitenland, maar ook zeker in Nederland van pas zullen komen.

Extra tip: schrijf je ruim voor je vertrek in voor een taalcursus bij www.ste.nl. Het is slim om je goed voor te bereiden op je vertrek. Zelfs als je bij een internationaal bedrijf gaat werken, is het belangrijk dat je ook de taal van de lokale bevolking beheerst. Zo wordt communiceren gemakkelijker en lukt het je waarschijnlijk ook beter om andere sociale contacten te leggen. De trainingen STE worden bovendien volledig op jouw wensen afgestemd. Deze zijn op verschillende niveaus mogelijk en kunnen zowel klassikaal als individueel worden gevolgd.

2.Betere welzijn

Werken in het buitenland kan ongelooflijk spannend zijn, maar tegelijkertijd biedt het ook veel vrijheid. Je maakt jezelf even volledig los van je directe omgeving. Natuurlijk blijft het contact met je naasten en dierbaren bestaan, maar je bent vrijer. Dit is soms nodig om weer tot jezelf te kunnen komen. Om echt aan je mentale gezondheid te werken. Soms is het nodig om helemaal op jezelf terug te vallen en zo weer stappen vooruit te maken. Daar heb je je hele leven profijt van.

3.Positief voor je cv

Wie werkervaring heeft opgedaan in het buitenland, zal hier heel wat belangrijke vaardigheden uit kunnen halen. Bovendien toont het lef en laat het zien hoe zelfstandig je kunt zijn. Daarom staat een dergelijke werkervaring ook altijd erg goed op je cv. Met zo’n verhaal heb je al snel een streepje voor op eventuele andere kandidaten. Dat maakt je kansen op de arbeidsmarkt dus direct veel beter.

Ook wanneer je zelf als ondernemer aan de slag gaat, kan dit verhaal een mooi marketinginstrument worden. Je kunt bijvoorbeeld de kennis die je in het buitenland hebt opgedaan gebruiken om betere producten en/of diensten te creëren. Het verhaal erachter maakt dit nog aantrekkelijker op de markt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.