Zakelijke groei en mobiliteit: de rol van bedrijfsautoverhuur voor ambitieuze ondernemers

5 januari 2024 10:03

Zakelijke groei en mobiliteit: de rol van bedrijfsautoverhuur voor ambitieuze ondernemers

Als ambitieuze ondernemer streef je voortdurend naar groei en succes voor je bedrijf. Mobiliteit speelt hierbij een cruciale rol. Of het nu gaat om een start-up of een gevestigd bedrijf, de behoefte aan flexibele en betrouwbare transportmiddelen is onmiskenbaar. In deze blog gaan we het hebben over de rol van bedrijfsautoverhuur in combinaties met zakelijke groei en waarom het huren van een vrachtauto of bestelauto een slimme zet kan zijn voor ondernemers.

Waarom mobiliteit een sleutelrol speelt in zakelijke groei

Mobiliteit bevat veel meer dan enkel het verplaatsen van mensen en goederen. Het vormt namelijk een van de drijvende krachten achter zakelijke groei. Hier zijn enkele redenen waarom mobiliteit van essentieel belang is voor ondernemers in ons land:

  • Toegankelijkheid: de mogelijkheid om diverse locaties te bereiken, is van cruciaal belang om nieuwe markten te betreden en een breder klantenbestand te bereiken.
  • Efficiëntie: een efficiënt transportsysteem resulteert in snellere leveringen, lagere operationele kosten en ontevreden kosten.
  • Flexibiliteit: ondernemers moeten zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en seizoensgebonden vraag. Mobiliteit biedt deze benodigde flexibiliteit.

Bedrijfsautoverhuur belangrijk voor ondernemers

Onderhoud van meerdere auto's kan uiteindelijk duur en tijdrovend zijn. Overweeg bedrijfsautoverhuur als oplossing. Het huren van bijvoorbeeld een vrachtwagen en een bestelauto heeft zo zijn voordelen waar een onderneming alleen maar van kan dromen.

Geen grote investeringen

Allereerst heeft het zo zijn voordelen voor de kostenpost van het bedrijf. Je hoeft geen kapitaal meer te investeren in meerdere auto’s waardoor je een heleboel geld kunt besparen. Je betaalt nu alleen nog maar de prijs voor de tijdsperiode dat je het voertuig huurt. Op het moment dat je zakelijk gaat rijden, is het van belang om je airco af en toe bij te vullen. Wil jij weten waarom dit is? Lees dit in deze blog!

Afname waarde auto

Een aspect waar weinig mensen aan denken, maar zeker een storende factor kan zijn bij het volledig bezitten van een auto, is de waardevermindering bij toenemende kilometers. Door de aanschaf via een verhuurbedrijf elimineer je dit probleem. Bovendien vallen onderhoud en reparaties volledig onder de verantwoordelijkheid van de verhuurder.

Wanneer is het handig om een vrachtwagen te huren?

Het kan zomaar zijn dat je aan het huren van een paar bestelauto’s niet genoeg hebt. In dit geval kan een vrachtwagen huren slimmer zijn. Verschillende voorbeelden kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Grote leveringen: als je tijdelijk grotere leveringen moet voltooien en te maken hebt met een grote piek, kun je beter een vrachtwagen met meer ruimte huren. Dit resulteert ook in aanzienlijke kostenbesparingen.
  • Verhuizingen: op het moment dat je bijvoorbeeld een verhuizing in gang wil zetten, moet je een lading aan bedrijfsspullen meenemen. In dit geval kun je beter een vrachtwagen huren.
  • Evenementen: voor bedrijfsevenementen zoals een beurs of conferentie is een gehuurde vrachtwagen om producten of displays te verhuren geen overbodige luxe.

Bedrijfsverhuur als oplossing

Wij hopen je middels deze blog voldoende informatie te hebben gegeven over waarom het huren van verschillende voertuigen een betere oplossing kan zijn dan alles zelf aan te schaffen. Wij wensen je veel succes met je onderneming! Indien je wilt besparen op je bedrijfsauto, kan het volgende artikel interessant voor je zijn: Waarom een bedrijfswagen leasen nog altijd werkt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.