Waarom moet je je airco bijvullen als je zakelijk rijdt?

4 december 2023 15:39

Waarom moet je je airco bijvullen als je zakelijk rijdt?

Lease jij een zakelijke auto? Dan moet je die in goede staat houden. Maar in de zomer wordt het de laatste paar jaar behoorlijk warm en dit kan invloed hebben op de conditie van je auto. Heeft je auto even in de zon gestaan, dan voelt die waarschijnlijk aan als een sauna. Dit is niet goed voor jou, maar ook voor de auto kan dit negatieve gevolgen hebben. Door vermoeidheid en benauwdheid kunnen er ongelukken ontstaan, die aan je lease-auto schade veroorzaken. Daarom is je airco bijvullen heel belangrijk. Vul je die bij, dan komt er meteen weer koude lucht uit. Bovendien is de luchtvochtigheid in je auto dan beter en beslaan je ramen minder snel.

Ook in de winter is het goed om af en toe je airco aan te zetten. Je voorkomt dan dat er bacteriën in je aircosysteem komen. Maar wat kun je nog meer doen om ervoor te zorgen dat je airco goed werkt? Dat lees je in dit blog.

Tips om goed met je airco om te gaan:

  • Rijd in de zomer eerst even met je ramen open om warme lucht te laten ontsnappen;
  • Zet je airco bij warm weer niet te laag;
  • Gebruik je airco regelmatig, ook in de winter;
  • Combineer je airco in de winter met verwarming;
  • Zet je airco tien minuten voor je parkeert al uit.

Waarom is je airco zo belangrijk?

In de zomer houdt je airco je voertuig heerlijk koel. Maar ook in de winter is je airco zeer belangrijk. Deze zorgt namelijk niet alleen voor rijcomfort, maar ook voor verkeersveiligheid. Zo loop je minder risico op ongelukken en schade. Gebruik je je airco in de winter, dan kun je die het beste combineren met je verwarming. Je wilt het natuurlijk niet koud hebben tijdens het rijden!

Wat moet je doen als je airco kapot is?

Je airco moet regelmatig worden bijgevuld. Maar soms gaat je airco kapot. Die moet je dan laten maken, want het is belangrijk dat je lease-auto in optimale conditie blijft. Daarnaast kun je na een zakelijke rit niet bezweet en stinkend bij je klant voor de dag verschijnen. Gelukkig kun je voor airco-onderhoud en andere soorten onderhoud altijd terecht bij de garages van Carteam. Bij deze garagegroep staan vakbekwame monteurs klaar om je airco te onderhouden en te repareren, zodat je altijd kunt genieten van een aangename temperatuur in je auto. Of het nu gaat om het bijvullen van de airco of het verhelpen van andere technische problemen, Carteam biedt de service en expertise die je nodig hebt voor voordelige kosten. Ook een grote beurt, een kleine beurt of een uitlezing kun je bij Carteam laten uitvoeren. Vertrouw op Carteam voor betrouwbaar auto-onderhoud en rijd met een gerust hart de weg op.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.