Whatever happens, always ReACT

24 april 2017 15:54

Whatever happens, always ReACT

Het optimaliseren van het functioneren van leidinggevenden en medewerkers door te investeren in de mentale mens. Dat is wat Joan Kromhout drijft bij coaching en leidinggeven. “Veel bedrijven en organisaties investeren in de fysieke gezondheid van de mensen. Het aanbieden van sport en ontspanningsmassage is niet vreemd meer. Minder aandacht gaat uit naar de mentale mens. Om het hoogste rendement uit een medewerker te halen, zal je daarin moeten investeren. Mijn inzet is het maximale uit de mens en een team te halen. ”

“Iedere dag is anders en de ‘waan van de dag’ bepaalt de invulling van het leven. Er is weinig tijd voor reflectie. Die momenten moet je creëren. Welke kansen liggen er, waar willen we heen en hoe blijft dat in het vizier?” Joan Kromhout ziet in haar dagelijkse werk vooral bedrijven en organisaties die willen veranderen of groeien. “In dit soort processen is er iemand nodig die de begeleiding van de organisatie op zich neemt. Een ondernemer kan dat er niet altijd zomaar bij doen. Optimaliseren van groei betekent ook investeren in de mentale mens. Wat verwacht je van de medewerkers en leidinggevenden? Zijn ze allen op weg naar hetzelfde omschreven doel? Passen ze als persoon bij die doelen?”

Ervaring

Joan Kromhout heeft jarenlange leidinggevende ervaring in het onderwijs. “In het onderwijs stuur ik teams aan van verschillende grootte en samenstelling, mensen die samen zorgdragen voor de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast is het mijn taak de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs te vertalen naar werkbare plannen voor de organisatie en teams voor te bereiden op komende veranderingen.” Hoewel zij in 2014 koos voor het zelfstandig ondernemerschap is zij als interimmanager nog altijd verbonden aan het onderwijs. “Ik merk dat mijn passie vooral ligt op het inspireren van mensen en het trainen en coachen van teams, zowel binnen als buiten het onderwijs.”

Daag jezelf uit

“Ik geef graag sturing aan veranderingen in organisaties en help medewerkers optimaal te functioneren en het uiterste uit zichzelf te halen. Iedereen wil verandering, maar zelf veranderen is lastig. Belangrijk is dat aanpassingen leiden tot verbeteringen, dus veranderingen ten goede zijn. Ik vraag ook altijd om reflectie. Heb je nog de wil om mee te veranderen of niet? Wat het antwoord ook is, dáár moet het professionele gesprek over gaan. Ik sprong zelf een keer in het diepe door een vaste werkomgeving te verruilen voor het ondernemerschap. Een hele grote stap, maar wel één waar ik voor 100% achter stond en nog steeds sta. Passie en positiviteit, zijn zeker bronnen voor mijn succes. Ook al is het spannend, daag jezelf uit. Dit is één van mijn motto’s. ”

Maatwerk

Joan Kromhout vindt dat voor alle bedrijven en organisaties (klein en groot) het nodig is te blijven investeren in werknemers. “Het is zo jammer als deze kans blijft liggen. Je kunt coaching opnemen als arbeidsvoorwaarde. Deze duurzame aandacht voor de ontwikkeling van de medewerkers en teams geeft je bedrijf ook de mogelijkheid zich te onderscheiden. Coaching betekent een minimale investering met een maximaal rendement.”

Joan biedt met ReACT coaching, loopbaanbegeleiding, training, advies, teamcoaching en intervisie. “Het gaat daarbij vooral om commitment. Bij iedere opdracht kijk ik naar de meest passende werkwijze om het beoogde doel te behalen. Dit kunnen uitdagende sessies zijn waarbij er beweging komt. Ik zorg dat individuele mensen in hun kracht komen zodat ze samen een goed team gaan vormen. Door de aandacht voor de mens en mijn passie, energie en enthousiasme krijg ik mensen in beweging, zie ik mensen en teams (weer) in hun kracht komen. Daar geniet ik met volle teugen van.” «

www.reactadviesencoaching.nl

Tekst & fotografie: René Zoetemelk

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.