Wandelen helpt en inspireert ondernemers

29 juli 2020 08:58

Wandelen helpt en inspireert ondernemers

Wandelen is gezond, helpt je het hoofd leeg te maken en zorgt voor inspiratie! Plan dagelijks een (half) uurtje voor een wandeling in jouw omgeving.

Hoewel thuiswerken verschillende voordelen biedt, denk aan het feit dat het je veel reistijd bespaart, zitten hier ook risico’s aan. Je staat op, neemt plaats achter de laptop, klapt de laptop dicht en gaat weer naar bed. Ruimte voor nieuwe inspiratie is er nauwelijks, wanneer je lange dagen in huis doorbrengt. Dagelijks een (half) uurtje wandelen helpt je het hoofd leeg te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Zo help je jouw onderneming een stap vooruit te zetten, nieuwe ideeën uit te werken en processen efficiënter in te richten. Een uurtje wandelen of joggen geeft je vaak nieuwe inzichten. Wandel jij het liefst rond de lunch, of juist aan het eind van de dag?

Varieer in de wandelroutes rond je kantoor

Probeer te variëren in de routes die je dagelijks volgt. Zo wordt de wandeling geen routine, maar kun je jezelf blijven verbazen over hetgeen je om je heen ziet. Dit maakt het makkelijker om je hoofd leeg te maken en fris aan een nieuwe werkdag, of bijvoorbeeld het middagprogramma te beginnen. Door je hoofd leeg te maken tijdens een wandeling zal je niet alleen anders tegen zaken aankijken. Ook draagt het bij aan een goede nachtrust. Je zal minder lang piekeren over problemen die zich voordoen tijdens je werk. Welke ondernemer piekert niet?

Zorg voor een goede wandeluitrusting om blessures te voorkomen. Hoewel deze blessures tijdens het wandelen minder snel opspelen dan bij bijvoorbeeld een rondje joggen, komen klachten aan knieën en enkels ook onder wandelaars voor. Blessures kunnen je motivatie sterk verminderen, wat je juist wenst te voorkomen!

Wandel samen met andere ondernemers

Wanneer je kantoor in een verzamelgebouw gevestigd zit, is het leuk om de wandeling te gebruiken om kort bij te praten met andere ondernemers. Tegen welke problemen lopen ze aan? Welke successen hebben ze in de afgelopen periode geboekt? Enzovoorts. Net als de dingen die je om je heen ziet, kan ook het succes van andere ondernemers inspirerend werken. Wellicht kunnen jullie elkaar helpen om nog meer uit elkaars producten of dienstverlening te halen.

Tip: werk je dagelijks met collega’s op kantoor? Kijk eens naar de mogelijkheden van geocaching! Deze speurtocht voor volwassenen kan een ontzettend leuke teamactiviteit zijn. Organiseer deze activiteit zelf, of laat dit voor je doen door een externe partij. Op de website van OutdoorOnly lees je hier meer over.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.