Waarvoor zou je een Garageverzekering afsluiten?

7 januari 2022 14:07

Waarvoor zou je een Garageverzekering afsluiten?

Wanneer je een bedrijf hebt in de voertuigenbranche is het wellicht nuttig om een Garageverzekering af te sluiten. Wanneer jij met jouw onderneming veel voertuigen onder je verantwoordelijkheid hebt, dan brengt dit specifieke risico’s met zich mee. Hiervoor kun je je laten verzekeren met een op maat gemaakte Garageverzekering. In dit artikel wordt besproken wanneer het afsluiten van een Garageverzekering interessant is.

Voor wie is een Garageverzekering?

Een Garageverzekering is vooral interessant voor autobedrijven die regelmatig auto’s voor onderhoud of reparatie onder hun verantwoordelijkheid hebben. Een Garageverzekering is niet geschikt voor pure handelsbedrijven. Pure handelsbedrijven zijn bedrijven die alleen auto’s verkopen. Dit betekent dat er geen auto’s staan in onderhoud of voor reparatie.

Naast een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) kun je namelijk met een Garageverzekering ook een Aansprakelijkheidsverzekering voor Motorrijtuigen (WAM) toevoegen. Met de AVB ben je verzekerd tegen schade veroorzaakt door jouw bedrijf (medewerkers of eigenaren) en met de WAM ben je verzekerd voor schade dat wordt veroorzaakt door één van jouw voertuigen. Het is zelfs voor de wet verplicht om als autobezitter een WAM aan te schaffen. Als autobedrijf dien je ook voertuigen met een ‘groene plaat’ te verzekeren. Dit zijn auto’s waarmee proefritten worden gemaakt. Ook dit is mogelijk binnen een Garageverzekering.

Werkschade

Daarnaast heeft jouw bedrijf vaak te maken met voertuigen die niet jouw eigen eigendom zijn. Denk hierbij aan auto’s van klanten die in jouw garage staan voor onderhoud of die je namens een fabrikant of importeur verkoopt of bewaart. Waar wordt gewerkt, worden fouten gemaakt. Zo ook schade aan voertuigen van klanten. Met een Garageverzekering kun je dit bewerkingsrisico ook verzekeren.

Op maat samengesteld

Het is belangrijk dat je de juiste verzekering afsluit voor jouw bedrijf. Elk bedrijf is natuurlijk anders. Wellicht biedt een Garageverzekering jou precies de dekkingen en voorwaarden die jouw bedrijf nodig heeft, maar misschien ook niet. Gelukkig kun je bij Centraal Beheer verschillende bedrijfsverzekeringen op maat afsluiten.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.