Waarom een zakelijke creditcard onmisbaar is voor iedere ondernemer

30 januari 2024 08:52

Waarom een zakelijke creditcard onmisbaar is voor iedere ondernemer

Voor een ondernemer is een zakelijke creditcard meer dan alleen gemak. Stel je voor, je hebt een trip naar een internationale conferentie op de agenda staan. Vluchten boeken, een hotel vinden – het is vaak een gedoe. Een creditcard maakt dan je leven makkelijker. Bijkomend voordeel is dat mocht er iets mis gaan je met een zakelijke creditcard verzekerd bent. Een zakelijke creditcard heeft nog veel meer voordelen. In dit artikel bekijken we waarom een zakelijke creditcard een onmisbaar instrument is als je ondernemer bent.

Wat is een zakelijke creditcard?

Net als de creditcard die je privé gebruikt kun je met een zakelijke creditcard uitgaven doen en deze later betalen. Hierbij kun je denken aan het boeken van vliegreizen, producten bestellen in webshops of abonnementen afsluiten. Deze aankopen worden eenmaal per maand van je zakelijke rekening afgeschreven, lees bij deze website meer

Waarom een zakelijke creditcard?

Er zijn allerlei redenen waarom je als ondernemer liever een zakelijke creditcard gebruikt dan je privé creditcard. 

Zakelijke en privé uitgaven gescheiden houden

Je regelt niet alleen last-minute plannen in één handomdraai, je houdt ook je zakelijke uitgaven netjes gescheiden van je persoonlijke financiën. Het maakt het bijhouden van je boekhouding zoveel makkelijker en geeft je een glashelder beeld van waar het geld van je bedrijf naartoe gaat. Een ander voordeel is dat veel creditcards allerlei extra’s kennen, zoals reisverzekeringen die je kosten dekken bij onvoorziene situaties en cashback-opties die je bedrijf een financiële boost kunnen geven. 

Slim betalen

Een zakelijke creditcard kan je ook helpen om slimmer met geld om te gaan. Verwacht je een betaling, maar is deze nog niet binnen? Gebruik dan je creditcard om een belangrijke uitgave te doen. Op deze manier hoef je niet te wachten tot die belangrijke klant betaald heeft. 

Verzekerd tegen diefstal

Een ander voordeel van een zakelijke creditcard is dat de meeste online aankopen die je doet in binnen- en buitenland zo’n 180 dagen verzekerd zijn tegen verlies, diefstal of beschadiging. Daarnaast is bij veel creditcardmaatschappijen ook bagage- en vluchtvertraging gedekt.

BTW uit het buitenland terugvorderen

Gebruik je een Visa creditcard dan is de BTW Teruggaaf Service hieraan gekoppeld. Hiermee vorder je makkelijk BTW terug van aankopen die je in het buitenland hebt gedaan. Hierbij kun je denken aan BTW voor hotelkosten, autohuur en brandstofkosten of deelname aan internationale conferenties.

BKR-toetsing

Ga je een lening aan dan wordt deze geregistreerd bij het BKR, maar ben je in het verleden in de problemen gekomen en heb je een negatieve BKR registratie, dan kan het aanvragen van een creditcard soms problemen opleveren. Gelukkig is het ook mogelijk om een creditcard zonder BKR-toetsing aan te vragen bij sommige aanbieders. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat als je een creditcard zonder BKR-toetsing aanvraagt je wel te maken krijgt met hogere kosten en dat er ook hogere rentes in rekening worden gebracht. Dit hoeft geen probleem te zijn op het moment dat je deze kosten goed hebt ingecalculeerd.

Waar let je op bij het aanvragen van een zakelijke creditcard?

Het selecteren van de juiste zakelijke creditcard kan soms wat voeten in de aarde hebben. Kijk bijvoorbeeld goed naar de jaarlijkse kosten. Ook belangrijk zijn de bestedingslimieten en extra diensten zoals fraudebescherming. Begin je net met je bedrijf of run je een klein bedrijf, kijk dan naar creditcards die met je mee kunnen groeien. Kies er eentje die niet de hoofdprijs kost, maar wel flexibel is. Dit is belangrijk, vooral gezien de recente ontwikkelingen waarbij nieuwe financiële producten specifiek gericht zijn op zzp’ers en kleine bedrijven. Deze creditcards bieden unieke voordelen afgestemd op de behoeften van kleinere bedrijven.

Wat kost een zakelijke creditcard?

Voor een zakelijke creditcard betaal je een jaarlijks bedrag. Dit kan afhankelijk van de aanbieder uiteenlopen van ongeveer 40 tot 60 euro per jaar. Daarnaast zijn er vaak extra kosten voor het opnemen van geld. Per transactie betaal je zo’n 4%. In het buitenland kan er nog een koersopslag van ongeveer 2,5% bovenop komen. Vergelijk meerdere creditcard aanbieders met elkaar om te kijken welke voorwaarden het best bij je passen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.