4 tips voor een voordeligere zakentrip

17 juli 2023 08:50

4 tips voor een voordeligere zakentrip

Voor sommige ondernemers vormt reizen een aanzienlijk deel van het bedrijfsbudget. Zakentrips zijn vaak belangrijk voor een goede samenwerking met zakenrelaties en het aantrekken van nieuwe klanten. Gelukkig hoeft een zakentrip niet altijd een grote uitgave te zijn. Er zijn verschillende strategieën om de kosten van een zakentrip te beperken.

1. Een voordelige zakentrip begint bij slim boeken

Slim boeken en de beste deals vinden kan leiden tot besparingen op vliegtickets, hotels en autoverhuur. Wanneer je vliegt, kan het gebruik van prijsvergelijkingswebsites zoals Skyscanner of Google Flights helpen bij het vinden van de beste prijzen. Overweeg om je reis tijdens het laagseizoen of midden in de week te plannen, wanneer de prijzen vaak een stuk lager zijn. Ook het overwegen van alternatieve luchthavens kan geld besparen, aangezien kleinere, nabijgelegen luchthavens soms goedkopere vliegtickets aanbieden.

Het samen boeken van hotels en vliegtickets kan in sommige gevallen ook besparingen opleveren, evenals het gebruik van loyaliteitsprogramma's. Loyaliteitsprogramma's kunnen vooral voordelig zijn voor regelmatige reizigers, omdat je punten verzamelt wanneer je extra vaak reist, waardoor je ook extra beloningen of kortingen ontvangt.

Daarnaast zijn er diverse kortingswebsites met speciale aanbiedingen voor vliegtickets en hotels. Bijvoorbeeld, een hotels.com kortingscode op BravoKorting kan je honderden euro's aan hotelkosten besparen.

2. Gebruik een zakelijke creditcard voor extra beloningen en kortingen

Veel creditcardmaatschappijen bieden speciale zakelijke kaarten met beloningsprogramma’s aan die punten of cashback bieden. Deze punten kun je vaak inwisselen bij diverse hotelketens, autoverhuurbedrijven of restaurants. Een zakelijke creditcard kan daardoor je zakentrip aanzienlijk voordeliger maken als je regelmatig op zakenreis gaat.

Er zijn verschillende creditcardmaatschappijen die zakelijke kaarten aanbieden. Onderzoek de verschillende opties en vergelijk ze om de creditcard te vinden die het beste bij jouw situatie past.

3. Profiteer van belastingaftrek voor zakelijke reizen

Vaak zijn de kosten van een zakentrip aftrekbaar bij de belastingaangifte, mits deze kosten gemaakt zijn voor de bedrijfsvoering. Vervoerskosten, zoals vliegtickets en autohuur, zijn meestal aftrekbaar. Ook kosten voor accommodatie en maaltijden kunnen aftrekbaar zijn, zolang ze niet overdreven of buitensporig zijn. Andere zakelijke uitgaven, zoals kosten voor internettoegang, telefoongesprekken en entreekaartjes, kun je ook van de belastingaangifte aftrekken.

Belastingregels kunnen echter variëren per situatie en locatie, dus raadpleeg altijd je boekhouder of accountant voor advies.

4. Plan zoveel mogelijk in één trip

Maximaliseer je zakentrip door zoveel mogelijk te plannen in één reis. Als er niet meerdere vergaderingen of evenementen plaatsvinden op de locatie waar je naartoe gaat, kun je overwegen om ook bestaande klanten of relaties in hetzelfde gebied te bezoeken. Zo onderhoud je het contact met deze relaties en klanten, wat op de lange termijn veel kan opleveren. Op deze manier maak je optimaal gebruik van je tijd en geld.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.