Vitaliteit, maar dan leuk

17 november 2020 13:28

Vitaliteit, maar dan leuk

Vitaliteit is een hot item. De coronacrisis heeft het misschien alleen nog maar belangrijker gemaakt. Vitaliteit betekent immers weerstand en hoe meer weerstand, hoe minder vatbaar je bent voor het coronavirus, stellen specialisten. Maar hoe zorg je dat vitaliteit ook in tijden van thuiswerken op de radar blijft binnen je bedrijf? Welke tools moet je als werkgever aanreiken?

Fit in thuiswerktijd

Veel ondernemers zijn zoekende naar hoe zij vitaliteit in hun bedrijf kunnen integreren en hun medewerkers zowel mentaal als fysiek fit kunnen houden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een goed vitaliteitsbeleid de arbeidsproductiviteit en – vreugde verhoogt en bedrijven daardoor toekomstbestendig zijn. Ook zijn veel mensen ervan doordrongen dat de hele dag zitten niet goed is voor je lichaam (“zitten is het nieuwe roken”) en je vatbaarder maakt voor bijvoorbeeld chronische ziekten. Op de werkvloer hebben de vitaliteitsoplossingen de laatste jaren steeds meer hun intrede gedaan, denk aan fietsstoelen, staande werkplekken en zelfs complete fitnessruimtes of een bokszak aan de muur. Maar hoe doen we dat nu we steeds meer thuiswerken? Vitaliteit is op afstand moeilijker te managen. Het aanreiken van de juiste tools voor thuis is een goede stap om deze uitdaging aan te gaan. Met de SmartRope, een “slim” springtouw, kun je op elke gewenste plaats en tijd aan de slag met je fysieke gesteldheid. Het kan bijvoorbeeld in de lunchpauze en zelfs tussen vergaderingen door.

De makers achter SmartRope geloven erin dat fit worden en plezier hebben hand in hand zouden moeten gaan. En dat het zien van direct resultaat alleen maar stimuleert om het nog beter te doen en een stapje verder te gaan. Het springtouw van SmartRope is gekoppeld aan een app waarin je direct kunt zien hoeveel sprongen je hebt gemaakt en hoeveel calorieën je daarmee verbrand hebt. Ook kun je intervaltrainingen volgen en het opnemen tegen andere springers, zoals collega’s. Zo daag je jezelf uit om écht tot het gaatje te gaan.

SmartRope in kerstpakket

smartrope‘Tot nu toe krijgen we niet alleen van topsporters goede reacties op de SmartRope, maar ook van recreatieve sporters die op eigen houtje aan hun fysieke gesteldheid werken’, zegt Daan van Dijk, de exclusieve distributeur van SmartRope in Nederland. ‘Mensen vinden het vooral fijn dat ze met een simpele tool op elk gewenst moment een sportieve uitdaging aan kunnen gaan.’ Daan ziet veel mogelijkheden voor de SmartRope. ‘Het kan niet alleen voor bedrijven en sportclubs een goede manier zijn om vitaliteit te bevorderen, het is ook een mooi cadeauproduct. Sportscholen zouden de SmartRope bijvoorbeeld als weggever kunnen gebruiken voor nieuwe leden of als trigger voor het verlengen van abonnementen. We hebben hierover inmiddels al met verschillende geïnteresseerde sportscholen contact gehad. Maar vergeet ook de kerstpakketten niet. Veel werkgevers zijn vanwege het moeilijke jaar van plan meer uit te pakken met de kerstpakketten; de SmartRope is een verrassende aanvulling hierop.’

De SmartRope is verkrijgbaar vanaf 49,95 euro en beschikbaar in verschillende varianten en kleuren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.