Vijf nuttige investeringen voor 2024

30 januari 2024 08:46

Vijf nuttige investeringen voor 2024

Het jaar 2024 is natuurlijk al even bezig. Dat betekent natuurlijk niet dat alle plannen al gemaakt zijn en de budgetten er al doorheen zijn. Vooral dat laatste zou geen goed teken zijn. Ondanks dat de markt altijd onzeker is en er diverse factoren (zoals oorlogen) een rol spelen voor de economie is het goed om te blijven investeren. Dat stilstand achteruitgang is, weet iedere ondernemer. Alleen is het soms lastig om de goede investeringen te doen. De vijf tips uit dit artikel gaan je helpen.

Financiële hulp (1)

Ook dit jaar staan er hopelijk weer de nodige mooie projecten voor je op de planning. Dit zijn mooie klussen om naar uit te kijken, maar het vergt ook de nodige voorbereiding. Die voorbereiding is belangrijk, omdat de planning en begroting op orde moeten zijn. Een maintenance engineer is een voorbeeld van iemand die je kan helpen. Deze rol komt voor in verschillende sectoren, zoals infra, productie en olie & gas. Een maintenance engineer maakt een goede en realistische afweging tussen prestaties, risico’s en kosten.

Softwareprogramma’s

Op het gebied van software staan de ontwikkelingen niet stil. Werk je al met AI? Zo niet, dan wordt dit de hoogste tijd, want AI gaat je veel tijd en daarmee kosten besparen. Er zijn meer softwareprogramma’s waarmee je een berg tijd kunt besparen. Zaken zoals de administratie zijn tijdrovend. De meeste taken kunnen echter worden geautomatiseerd. Met administratie software gaan onder meer de salarissen en verlofaanvragen vanzelf. Ook HR software is een goede investering.

Financiële hulp (2)

Wil je meer controle over je kosten? Dan is het een goed idee om een financieel adviseur in dienst te nemen. Een financieel adviseur gaat – uiteraard - over alle geldkwesties. Maar deze persoon is veel meer dan dat. Het is een sparringpartner waar je langsgaat vlak voordat je belangrijke beslissingen neemt. Iedere ondernemer zou eigenlijk een financieel adviseur moeten hebben. Voor kleinere ondernemingen kan dit uiteraard op parttime basis.

Een interim manager

Ga je weleens bij grote bedrijven spieken? Dat is altijd leuk om te doen. De kans is groot dat je daar meerdere interim krachten ziet. En dat is heus niet alleen maar om gaten in de bezetting op te vullen. Veel grote bedrijven huren een interim manager in vanwege de kwaliteiten van die persoon. Een goede interim manager barst van de ervaring en kennis, en kijkt met een objectieve blik naar jouw bedrijf en workflow.

Investering in marketing

De marketingafdeling is, als er bezuinigd moet worden, vaak een van de eerste slachtoffers. Dat is jammer, omdat een mindere periode juist aanleiding geeft om meer aan marketing te gaan doen. Er zijn veel mogelijkheden. Denk je er bijvoorbeeld weleens aan om een club jonge marketeers aan je team toe te voegen? Ze zitten vol met goede en vernieuwende ideeën en zijn volop gemotiveerd. Waarschijnlijk gaat er een nieuwe wereld voor je open, compleet met unieke campagnes.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.