‘Vierdaagsefeesten voorbij, nu 6 maanden vakantie?’

16 oktober 2023 09:54

‘Vierdaagsefeesten voorbij,  nu 6 maanden vakantie?’

De zomer ligt achter ons. Voor ons betekent dat vooral dat de Vierdaagsefeesten zijn geweest. Wat was het een mooie editie! Alles wat we voor ogen hadden, hebben we samen met alle partners kunnen uitvoeren: het is veilig verlopen, het was druk en het weer maakte dorstig. Ik krijg na zo’n ontzettend hectische, maar leuke, week voor ons vaak de vragen: je zult nu wel een half jaar niets hoeven doen? Een week hard werken dan 51 weken uitrusten? Ik snap de vragen, maar zo werkt het voor ons niet. Als stichting ACBN (de ‘moederstichting’ van stichting Vierdaagsefeesten) hebben we de volgende missie:

‘Voor en met de stad maken we Nijmegen nog mooier’

We geven hier invulling aan door met andere organisaties samen te werken aan mooie evenementen en projecten die ook daadwerkelijk waarde toevoegen voor Nijmegen. Dit kan economische waarde zijn, maar ook een culturele waarde of een sociaal-maatschappelijke waarde.

Zo hebben we 16 september samen met stichting Hubert, culturele organisaties en partijen de Kunstnacht georganiseerd. In mijn ogen een nog wat verborgen parel in Nijmegen. We organiseren samen met Huis van de Binnenstad en de gemeente (en nog veel meer samenwerkingspartners) de Nijmeegse Winterweken. Dit jaar met als klap op de vuurpijl in de eerste week van de Winterweken het Glazen Huis op de Grote Markt. In het voorjaar organiseren we samen met RVN@ het Lifeport Festival, een zakelijke bijeenkomst voor MKB Nijmegen waar ingegaan wordt op innovatie op allerlei fronten. Tot slot mogen we ook op vele fronten samenwerken met het ROC. Oh ja, en dan vergeet ik nog dat de evaluaties van Vierdaagsefeesten in het najaar plaatsvinden, nieuwe plannen gemaakt moeten worden en het hele vergunnings- en afstemmingsproces vanaf december weer gaat lopen.

Kortom, wij vervelen ons zeker niet! We zetten ons het hele jaar door in voor Nijmegen. Daar zijn we trots op. Dus geen 6 maanden vakantie. Sterker nog, we komen tijd tekort! «

Joris Bouwmeister
Directeur bestuurder
Stichting Vierdaagsefeesten

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.