Verzorgt uiterlijk helpt bij succesvol ondernemen!

17 juni 2022 14:08

Verzorgt uiterlijk helpt bij succesvol ondernemen!

Wie denkt dat het er vooral om gaat dat je goed bent in je vak, heeft het niet helemaal goed. Mensen zijn namelijk gevoeliger voor de looks dan ze denken. Zo blijkt dat 73,4% van de mensen bijvoorbeeld binnen 60 seconden een oordeel heeft over iemand die ze nieuw hebben ontmoet. Best heftig toch?

Doe er dubbel voordeel mee

Ja, dat is aan de ene kant wellicht wat oppervlakkig van ons als mensheid. Dat wij zo snel oordelen. Maar, je kunt er ook gewoon je voordeel mee doen. Je kunt er zelfs dubbel je voordeel mee doen. Zo kun je namelijk niet alleen een positieve indruk achterlaten door er bewust goed gekleed en knap eruit te zien. Het gaat namelijk lang niet alleen om 'alleen een knap koppie'. Nee het gaat zeker ook om verzorging. Ook verzorging van bijvoorbeeld een baard met de juiste pomade zorgt voor een goede indruk. Met verzorging straal je namelijk uit dat je de tijd en het geld hebt, om goed voor jezelf te zorgen.

Je kunt met kleding trouwens ook jouw eigen stemming verbeteren. Uit onderzoek van de Northwester University blijkt namelijk dat kleding zowel je humeur, je zelfvertrouwen als ook je gezondheid beïnvloedt. Met een goede uiterlijke verzorging, kun je dus echt werken aan je innerlijk.

Wat wil je uitstralen?

Als het gaat over de kleding, dan blijkt dat we gevoeliger zijn voor kleur dan voor de pasvorm. Wil je dus gebruik maken van de juiste kleding, dan is het van belang dat je weet welke kleuren in jouw geval sneller zorgen voor een positief oordeel. Pas met zakelijke kleding op met het gebruik van de kleur zwart. Zwart staat voor stijl en klasse, maar tegelijkertijd staat het ook voor afstandelijkheid. Is het in jouw vak belangrijk om open te communiceren en moet je adviseren? Dan is zwart niet zo'n handige kleur.

Wat doet het voor veel beroepen goed? Donkerblauw is een hele prettige kleur, het straalt betrouwbaarheid uit. Het is dan ook niet voor niets de belangrijkste kleur voor een politieagent. Rood is daarentegen een hele tricky kleur. Vrouwen ervaren vrouwen in het rood, sneller als bedreigend. Mannen vinden vrouwen in het rood vaak wel aantrekkelijker. In Frankrijk was er onderzoek gedaan met fooien en T-shirt kleur van serveersters. Wat bleek? Serveersters met een rood T-shirt kregen gemiddeld 14,6 tot 26,1 procent meer fooi dan met een wit T-shirt.

Match met jouw klant

Het is natuurlijk leuk, om strak in het pak te verschijnen. Overdrijven is echter niet slim. Als jouw klant graag iets casual draagt, kun je met te dure kleding afstand creëren tussen jou en de klant. Dan kun je jouw baard net zo mooi met pomade hebben behandeld, maar dan sla je de plank mis. Zoek dus naar aansluiting met jouw klant. En zorg er ook voor dat het bij jou past, dat zorgt voor geloofwaardigheid.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.