Veilig ondernemen: wat is dat en hoe doe je dat?

17 april 2024 10:24

Veilig ondernemen: wat is dat en hoe doe je dat?

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jij een veilige werkplek kan bieden voor jezelf en voor de mensen die bij jou werken. Als ondernemer is het daarom mogelijk een certificaat voor veilig ondernemen te verdienen. Met een intercomsysteem van Maurikssolutions kun je jouw bedrijfspand bijvoorbeeld beschermen tegen inbraak. Zo kun jij als ondernemer zo veilig mogelijk zakendoen.

Hoe verdien je een keurmerk?

Een keurmerk veilig ondernemen, ook wel KVO genoemd, kun je verdienen door samen met een procesbegeleider werk te maken van de veiligheid van jouw bedrijfspand. Dit doe je door actief actie te ondernemen om je pand te beschermen tegen brand, inbraak en vandalisme. Het KVO verdien je wanneer je je actief inzet voor een veilige buurt in- en rondom jouw bedrijfspand.

Beschermen tegen inbraak

Er zijn verschillende dingen die je als ondernemer kunt doen om jouw pand te beschermen tegen inbraak. Zo kun je bijvoorbeeld een poortsysteem met intercom of zelfs gezichtsherkenning installeren. Daarnaast is het slim om speciaal veiligheidsbeslag te installeren op de deuren en te kiezen voor inbraakvertragend glas voor de ramen. Zorg dat, mochten de inbrekers het toch zo ver schoppen dat ze het pand zijn binnengedrongen, een simpel alarmsysteem ze direct op de vlucht doet slaan.

Beschermen tegen brand

Het is misschien nog wel belangrijker om je bedrijfspand goed te beschermen tegen brand, omdat dit iets is wat je werknemers ook direct kan treffen. Zorg in ieder geval voor een helder plan de campagne in het geval van brand en voldoende nooduitgangen. Zorg ook dat je personeel daarvan op de hoogte is. Impregneer houten meubels en stoffen elementen in het pand met brandvertragende middelen. Verder is het slim om buizen en luchtventilatiesystemen te beschermen met brandkleppen, zodat in geval van brand, het vuur minder makkelijk overslaat op een andere ruimte. Zorg tot slot voor goede rookmelders en natuurlijk 1 à 2 brandblussers per verdieping.

Beschermen tegen vandalisme

Misschien komen mensen jouw bedrijfspand op, niet om iets te stelen, maar simpelweg om de boel te vernielen. Ontzettend vervelend natuurlijk en het geeft de buurt ook nog eens een onveilig gevoel. Het eerder genoemde hek met intercom kan kwaadwillende mensen al op afstand houden. Verder kan het ook erg helpen wanneer je kiest voor automatische verlichting op jullie bedrijfsterrein. Zodra iemand het terrein betreedt, gaan de lichten automatisch aan. In de meeste gevallen zal dit vandalen afschrikken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.